eFotbal

Pardubice dostaly nařezáno od soupeře z třetí německé ligy, Drážďanům nedaly ani gól. Slovácko smazalo manko, trefil se Havlík

Pardubice dostaly nařezáno od soupeře z třetí německé ligy, Drážďanům nedaly ani gól. Slovácko smazalo manko, trefil se Havlík
Pardubice dostaly nařezáno od soupeře z třetí německé ligy, Drážďanům nedaly ani gól. Slovácko smazalo manko, trefil se HavlíkFlashscore
Pardubice nezvítězily a zároveň neskórovaly ani ve druhém přípravném utkání na jarní část sezony. Po sobotní bezbrankové remíze s pražskými Bohemians 1905 v Tipsport lize v neděli Východočeši prohráli na hřišti Dynama Drážďany 0:3. Slovácko na soustředění v Turecku remizovalo 1:1 s rumunským celkem Universitatea Craiova 1:1.
Reklama
Reklama

Druhý celek třetí německé ligy rozhodl o triumfu už v prvním poločase, kdy se v rozmezí šesté až 22. minuty dvakrát prosadil útočník Kutschke. Po změně stran stanovil konečný výsledek Zimmerschied.

Trenér Radoslav Kováč postavil do obou poločasů dvě téměř odlišné sestavy. Za Východočechy nastoupil i záložník Kryštof Daněk, jenž na podzim u nich hostoval z pražské Sparty. V Pardubicích by měl působit i na jaře, oficiálně to však ani jeden z klubů zatím nepotvrdil.

"Viděli jsme skvělé Drážďany, Dynamo je vynikající ve všech aspektech hry. Spíš jsme sem pro něj přijeli jako tréninkový celek. Pro ně to byla generálka na ligu, my včera hráli Tipsport ligu a jsme týden v tréninku. Všude jsme byli o krok pozdě, možná o dva," řekl Kováč v rozhovoru pro klubovou televizi.

Havlík za Slovácko pálí i v zimě

Obě branky v duelu Slovácko - Universitatea padly v úvodním dějství. Craiovu poslal do vedení Baiaram, před přestávkou srovnal nejlepší střelec aktuální sezony české ligy Havlík. Do druhé půle nastoupil tým z Uherského Hradiště v kompletně obměněné jedenáctce, na skóre se už ale nic nezměnilo.

Přípravná utkání:Dynamo Drážďany - FK Pardubice 3:0 (2:0)Branky: 6. a 22. Kutschke, 67. Zimmerschied.

Pardubice - I. poločas: Kinský - Mareš, Donát, Surzyn, Helešic - Tischler, Míšek - Patrák, Daněk, Brdička - Černý. II. poločas: Budinský - Lupač, Donát (61. Kukučka), Surzyn (61. Jindra), Icha - Darmovzal, Kissiedou - Daněk (67. Míšek), Pikul, Mukwelle - Huf. Trenér: Kováč.

Slovácko - Universitatea Craiova 1:1 (1:1)Branky: 39. Havlík - 14. Baiaram.

Slovácko - I. poločas: Heča - Bartoš, Daníček, Srubek - Sinjavskij, Trávník, Havlík, Petržela, Juroška - Vecheta, Cicilia, II. poločas: Fryšták - Reinberk, Hofmann, Holásek, Kalabiška - Holzer, Kudela, Kim, Kohút - Mihálik, Kvasina. Trenér: Svědík.

Zlín ničí zima i zranění. Tkáč vypadl na delší čas kvůli trombóze, Slončíka trápí záda