eFotbal

Pardubické odchody? Ewerton jde do Boleslavi, Surzyn do Jablonce, Hlavatý do Plzně a Sláma do Olomouce

Pardubické odchody? Ewerton jde do Boleslavi, Surzyn do Jablonce, Hlavatý do Plzně a Sláma do Olomouce
Pardubické odchody? Ewerton jde do Boleslavi, Surzyn do Jablonce, Hlavatý do Plzně a Sláma do OlomouceFlashscore
Jeden z pardubických trenér Jiří Krejčí, jehož soubor obsadil ve své premiérové sezoně mezi elitou velmi lichotivou sedmou pozici, už nastínil, jak se na východě Čech v nejbližší době promění kádr...
Reklama
Reklama

Třiadvacetiletý brazilský středopolař Cadu dokončil ročník se sedmi přesnými zásahy a patřil k oporám. Ve městě dostihů a perníku by byli rádi, kdyby byl součástí východočeského hemžení i nadále. "Sbírá zkušenosti a postupem času šel jeho výkon nahoru. Doufám, že na to naváže i v další sezoně. Že se mu nezblázní hlava a nezačne si myslet, že už je hotový hráč pro první ligu. A to samozřejmě platí i o ostatních," uvedl Krejčí, jehož slova nabídl idnes.cz.

Po boku Cadua byl dostatečně vidět i o rok starší Ewerton, jenž odehrál pouze o jedno utkání méně. Ten se však vrací do Mladé Boleslavi za Karlem Jarolímem. "Určitě ho neudržíme, vrací se do Boleslavi. Je otázka, jak se tam bude prezentovat. Řekl jsem mu, že má u nás dveře otevřené, ale bude záležet hlavně na Boleslavi," připomněl na idnes.cz pardubický odborník.

Příjemným překvapením byl pětadvacetiletý Dominik Kostka, který sice má na kontě dva prvoligové starty z éry u Klokanů, pak se však z nejvyšší soutěže vytratil. Teď se však těší na další sezonu. "Dostali jsme doporučení od Jaroslava Saňáka, který teď dělá asistenta v Olomouci Václavu Jílkovi. Dominik přišel na zkoušku a hned během týdne jsme věděli, že to pro Pardubice bude vhodný typ. Roky předtím mu asi úplně nevyšly, možná měl jinak nastavenou hlavu, ale u nás to pojal dobře. Třeba pochopil, že to je poslední šance prosadit se do velkého fotbalu. První, co vás asi zarazí, je to jeho tetování na čele. V osmnácti, v těch telecích letech, měl asi trochu pohnuté mládí, ale když ho dneska slyšíte mluvit, tak to pro většinu lidí je překvápko," ozřejmil idnes.cz citovaný šestapadesátiletý Krejčí, jenž v Pardubicích pracuje v tandemu s Jaroslavem Novotným.

A co odchody? "Michal Surzyn míří do Jablonce, o kterém se spekulovalo i v případě Michala Hlavatého. Ten se ale hodně líbí Michalu Bílkovi v Plzni, takže Míša nastoupí do přípravy tam. A do Olomouce odchází ještě Jiří Sláma, nový trenér Václav Jílek chce vidět všechny jejich hráče," citoval server idnes.cz slova trenéra.

Odejít by mohl i produktivní žolík David Huf. Jak by si poradily Pardubice právě s touto skutečností? "Máme v hledáčku víc útočníků. Potřebujeme jednoho hrotového a jednoho, který zvládne hrot i kraj zároveň, jako třeba Pavel Zifčák. Pár jmen máme vytipovaných, uvidíme, co se podaří," uzavřel na webu idnes.cz Krejčí, jenž avizoval, že si klub stáhne z hostování pouze Pavla Sokola, jenž byl zapůjčen ve vedlejší Chrudimi. "Máme tu na zkoušku obránce Jana Halásze z Plzně a dalšího Brazilce, což bude dobré pro Cadua, když odchází Ewerton. Jeví se dobře, uvidíme, jak se přizpůsobí naší soubojové lize. Mezi sezonami ale neodjel ani domů a pracuje na kondici. Odešli nám čtyři důležití hráči, které musíme nahradit. Budeme zase potřebovat šťastnou ruku."

Na Letné může dojít k návratu ztraceného syna. Vrba by se prý nebránil příchodu Čermáka...

Zdroj: idnes.cz