eFotbal

Patří mezi nejlepší mladíky MS, může z něj být nejdražší zadák všech dob. Které 4 kluby touží po opoře Chorvatů?

Patří mezi nejlepší mladíky MS, může z něj být nejdražší zadák všech dob. Které 4 kluby touží po opoře Chorvatů?
Patří mezi nejlepší mladíky MS, může z něj být nejdražší zadák všech dob. Které 4 kluby touží po opoře Chorvatů?Flashscore
Byť si z něj v semifinále udělal tak trochu dobrý den hvězdný Argentinec Lionel Messi, Joško Gvardiol na šampionátu v Kataru jinak prokázal, že je na cestě stát se jedním z nejlepších obránců planety. Nabídky na něj se jen pohrnou, očekává se, že z něj v případě přestupu bude nejdražší zadák v historii fotbalu. Které čtyři týmy mají největší šanci jej získat?
Reklama
Reklama
FC Barcelona

Z klubu má po sezoně odejít legendární stoper Gerard Piqué a nahradit by jej mohl právě chorvatský supertalent. Gvardiol patří mezi nejlepší mladé hráče na mundialu v Kataru a vzhledem k tomu, že mu v lednu bude teprve jednadvacet let, má obrovský potenciál se stále zlepšovat. Hráč RB Lipsko by v Barceloně mohl zapadnout a ve stoperské dvojici či trojici nastupovat po boku Andrease Christensena, Julese Koundého či Ronalda Araúja. Jeho výhodou navíc je, že je univerzální, a tak v případě potřeby může zaskočit i na pozici levého beka, kde jinak v Barceloně nastupují stárnoucí Jordi Alba, Marcos Alonso nebo Alejandro Baldé.

FC Bayern Mnichov

Pro hráče, který vyniká v 1. Bundeslize, je Bayern Mnichov typickou adresou. Z Lipska má do Bayernu namířeno už Konrad Laimer a není to tak dávno, co do Mnichova přestoupili i Marcel Sabitzer a Dayot Upamecano. Bude Gvardiol dalším na této trase? Klub sídlící v Allianz Areně zájem rozhodně má. Bayern vloni koupil Matthijse de Ligta z Juventusu Turín a k němu a Upamecanovi by chtěl ještě jednoho vysoce kvalitního a ideálně i mladého stopera s potenciálem. Chorvatský obránce by byl bezesporu skvělou volbou a Bayern by se pak mohl chlubit jednou z nejperspektivnějších obran ve fotbalovém světě.

Manchester City FC

Půjde Joško Gvardiol za manažerem Pepem Guardiolou do Manchesteru City? Tato možnost se zdá být velmi reálná. Španělský trenér po svém chorvatském skorojmenovci velmi touží, Citizens už měli do Lipska poslat nabídku ve výši 100 milionů eur. Výsledná částka může být nakonec i vzhledem k obrovskému zájmu ostatních velkoklubů ještě o něco vyšší a je tak skoro jasné, že z Gvardiola se v případě přestupu stane nejdražší obránce v historii. Tento primát zatím drží Harry Maguire, za kterého v roce 2019 zaplatil Manchester United Leicesteru City 87 milionů eur. Maguire ovšem své cenovce nedostál a za výkony na Old Trafford je často velmi kritizován.

Chelsea FC

Už delší dobu se hovoří o tom, že velkým zájemcem o Gvardiolovy služby je londýnská Chelsea. Ta o něj stála už v létě, klub ale nakonec přivedl jiného borce. Tím se stal ostřílený Kalidou Koulibaly, dlouholetá opora Neapole. Jenže v obraně Chelsea pomalu dosluhuje brazilský veterán Thiago Silva. Jeho výkony jsou sice stále špičkové, což potvrzuje i tím, že si v nabité konkurenci v týmu "Kanárků" zahrál na mundialu v Kataru, ale věk nezastavíš a někdejšímu hráči PSG či AC Milán je už 38 let. Nahradit by jej mohl téměř o dvě dekády mladší Chorvat, který zaujal jak současného manažera Blues Grahama Pottera, tak i jeho předchůdce Thomase Tuchela.Zdroj: Goal.com