eFotbal

Peruánští mistři zuří. Museli slavit titul ve tmě, stali se i terčem nechutných útoků

Peruánští mistři zuří. Museli slavit titul ve tmě, stali se i terčem nechutných útoků
Peruánští mistři zuří. Museli slavit titul ve tmě, stali se i terčem nechutných útokůFlashscore
Peruánský klub Universitario Deportes vyzval k potrestání rivala Alianzy Lima, na jehož hřišti si ve čtvrtek výhrou 2:0 zajistil titul. Soupeř totiž podle něj záměrně na stadionu vypnul osvětlení, aby narušil mistrovské oslavy. A to byl teprve začátek. Následně prý čelili oslavující hráči útokům.
Reklama
Reklama

"Sportovní oslavy by neměly být terčem podobně nechutných činů. Proto žádáme, aby byli odpovědní lidé potrestáni," citovala agentura Reuters prohlášení Universitaria. Čerstvý peruánský šampion navíc přidal, že jeho tým se po výpadku stal terčem útoku.

"Vypnuli světa, aby zabránili předání poháru a ještě se pak pokusili ve tmě zaútočit na naše oslavující hráče a trenéry," přidalo Universitario. Domácí obvinění odmítli s tím, že ke zhasnuté světel došlo z bezpečnostních důvodů, aby byl zajištěn rychlejší odchod diváků z tribun.

Zatímco případem se už začalo zabývat státní zastupitelství, Universitario s odstupem už bralo situaci s humorem a utahovalo si z rivala na sociálních sítích. "Rozlučte se nečekanými okolnostmi a už nikdy nenechte výpadek elektřiny zhatit vaše oslavy," uvedl klub.

"Kupte si naši protivýpadkovou žárovku a zabráníte tím ostudě. Je totiž sedmadvacetkrát silnější než běžné žárovky," přidalo Universitario v narážce na zisk 27. titulu, kterým vylepšilo vlastní ligový rekord. Alianza má na druhé příčce 25 triumfů.