eFotbal

Peška s Höjerem už má Sparta v domečku, o dalších posilách se jedná. O která jména jde?

Peška s Höjerem už má Sparta v domečku, o dalších posilách se jedná. O která jména jde?
Peška s Höjerem už má Sparta v domečku, o dalších posilách se jedná. O která jména jde?Flashscore
Levou stranu hřiště už mají na Spartě pořešenou. A to příchody rychlíků Jakuba Peška s Casperem Höjerem, přičemž o dalších příchodech se intenzivně jedná. Na koho mají sportovní ředitel Tomáš Rosický s trenérem Pavlem Vrbou ještě políčeno?
Reklama
Reklama

Michael Krmenčík (28 let, Bruggy) Zatímco třeba Höjera si přál mít v týmu hlavně Rosický, o Michaela Krmenčíka má eminentní zájem kouč Vrba. A dobře ví, co dělá. Právě pod vedením současného lodivoda Sparty se totiž z důrazného bijce ve vápně stal žádaný útočník, který dokáže pravidelně střílet góly. Všimli si toho i v belgických Bruggách, kde za ofenzivní kladivo ze Štruncových sadů zaplatili loni v lednu 160 milionů korun. Tedy sumu, která teď jeho návrat do Čech samozřejmě trochu komplikuje. Jednání jsou ale v pokročilé fázi. Nejen Vrba tak pevně věří tomu, že svého ztraceného syna, který na jaře výrazně pookřál na hostování v řeckém PAOKU, bude mít už brzy zase v týmu.

Zdroj: PAOK Soluň FC

Patrik Hrošovský (29 let, Genk) Na Letné stále živí naději, že se jim z Belgie podaří přivést i Patrika Hrošovského. Dalšího hráče, jehož fotbalový osud je úzce provázán s tím Pavla Vrby. Ten měl pro něj velkou slabost už v Plzni, kde mu svěřil roli mozku týmu. A stejné by to bylo i ve Spartě, byť by to mohlo znamenat jisté odsunutí Bořka Dočkala. Vrbu však jednoznačně láká možnost, že by v srdci zálohy hráli pěkně pospolu. Pro jeho sny však zatím nemá příliš pochopení vedení Genku, které za slovenského reprezentanta zaplatilo v létě 2019 Plzni přes 130 milionů korun. Možný přesun do Sparty navíc komplikuje fakt, že zatímco na podzim byl Hrošovský v Genku mužem na odstřel, na jaře už opět patřil ke stálicím základní sestavy. Klub tak nemá důvod ho prodávat, a už vůbec ne pod cenou.

Zdroj: Racing Genk

Martin Koscelník (26 let, Liberec) Dalším jménem, nad nímž v letenských kancelářích velmi vážně uvažují, je Martin Koscelník. Talentovaný dravec, který má za sebou skvělý ročník v dresu Liberce. Na pravém kraji obrany se tam vypracoval v žádané defenzivní zboží, o které se možná ještě strhne pořádná mela. Vyptávat se na něj měli zástupci Slavie i Plzně, ale pozadu rozhodně nezůstává ani Sparta. Záležet bude hlavně na částce, o kterou si majitel Slovanu Ludvík Karl řekne. Trenér Liberce Hoftych však minulý týden v rozhovoru pro eFotbal přiznal, že počítá s odchodem jak Peška, tak i právě Koscelníka. Sejdou se oba hráči znovu na stejné fotbalové adrese?

Zdroj: FC Slovan Liberec

Jakub Brabec (28 let, Plzeň) Šušká se o tom, že by Sparta mohla znovu přivítat v týmu i Jakuba Brabce. Svého odchovance, který však už dva roky obléká dres nenáviděné Plzně. Tam zamířil při svém návratu z belgického Genku a mnozí fanoušci rudých mu od té doby nemohou přijít na jméno. Přitom laso mu už o půlroku předtím měla hodit i Sparta. Sám Brabec si ale prostřednictvím svého agenta údajně řekl o tučný podpisový bonus, což mu dveře na Letnou zase výrazně přibouchlo. Nyní by se pootevřely jen v případě, pokud by se Spartě nepodařilo prodloužit hostování Dávida Hancka. K tomu ale podle všeho nedojde.

Zdroj: FC Viktoria Plzeň