eFotbal

Pět fotbalistů, kteří příští rok zřejmě zamávají francouzské Ligue 1

Pět fotbalistů, kteří příští rok zřejmě zamávají francouzské Ligue 1
Pět fotbalistů, kteří příští rok zřejmě zamávají francouzské Ligue 1Flashscore
Paris Saint Germain a pak v podstatě dlouho nic. Byť Lyon, Lille nebo Monaco mají “světlé momenty,” vyrovnanost není silnou stránkou francouzské nejvyšší soutěže. Což z ní - vedle ekonomické slabosti - dělá ideální zdroj kvalitního fotbalového materiálu pro větší konkurenty. Jaké cíle si vyhlídli v Anglii, Španělsku či Itálii pro rok 2022?
Reklama
Reklama
Aurelien Tchouameni (Monaco)

Defensivní záložník má být něco mezi Patrickem Vieirou a NGolo Kantém, hráč schopný pokrýt střed hřiště a odvést tolik potřebnou černou práci. V dresu knížectví z jihu Francie si vysloužil titul Mladý hráč roku 2021, což je vždycky poukázka na posun výše. Zájem má mít Manchester United nebo Chelsea.

Boubacar Kamara (Marseille)

Druhá alternativa na post defenzivního záložníka pro Red Devils, přičemž tato by mohla být levnější. Kamarovi v létě končí smlouva a podle francouzských novinářů je Marseille připraveno jej zpeněžit už v zimě. Měšcem prý třesou též v Newcastlu a zájem má být též na Apeninském poloostrově.

 Jonathan David (Lille)

Jedenadvacetiletý Kanaďan byl jedním z hlavních architektů titulu Lille po obřím transferu z Genku (27 milionů eur) a  defenzivní francouzské lize zatím nepřestal překvapovat svou produktivitou. V této sezóně stihl v 19 zápasech nastřílet už dvanáct gólů, což neuniklo bystrým zrakům Arsenalu či Liverpoolu.

Mauro Icardi (Paris Saint Germain)

Do trojčlenné ofenzivní vozby by se Icardi vlezl prakticky všude, Pochettino nicméně v Parku princů má k dispozici trio Mbappé-Neymar-Messi. A Icardi tyto tři, přes zatím spíše nepřesvědčivé výkony, pouze dostřídává. Což jej podle zpráv z kuloárů silně frustruje a ponouká k myšlenkám na odchod. Zájem o produktivního Argentince, který v 82 zápasech za PSG má bilanci 38+10 má mít Inter Milán i Tottenham.

Kylian Mbappé (Paris Saint Germain) 

Očekávaný transfer Erlinga Haalanda Mbappého posun poněkud v poslední době zastiňuje, francouzský rychlík má nicméně být díky končící smlouvě na rozdíl od Haalanda zdarma. A už údajně i dohodnutý s Realem Madrid. Uvidíme po 1. lednu, kdy se Real má pokusit Mbappého uvázat smlouvou o smlouvě budoucí.

zdroj: Sportskeeda