eFotbal

Pět možných destinací, kam by mohla zamířit argentinská hvězda po odchodu z Barcelony

Pět možných destinací, kam by mohla zamířit argentinská hvězda po odchodu z Barcelony
Pět možných destinací, kam by mohla zamířit argentinská hvězda po odchodu z BarcelonyFlashscore
Už je to černé na bílém a fanoušci Barcelony bijí na poplach, že jejich největší hvězda opouští Camp Nou. Co ale bude se čtyřiatřicetiletým kanonýrem dále? Lionel Messi se o svou budoucnost bát nemusí, ale ne každý si jej může dovolit. Podívejme se na pět destinací, kam by mohl argentinský legionář zamířit.
Reklama
Reklama
5) Bayern Mnichov

Nemusí se jednat o první adresu, která vás hned napadne, ale samozřejmě existuje šance, že by mohl bavorský gigant na Messiho zacílit. Jako jeden z mála velkoklubů má stabilní finanční zázemí a netíží jej závazky. Bundesligový obr se v posledních letech soustředil spíše na podepisování talentovaných mladíků, ale o vyhlášeného střelce by se mohl zkusit ucházet. Představte si trojúhelník Müller, Lewandowski a Messi - zcela jistě by budil hrůzu.

4) Manchester United

Každý rok mohou vyhazovat miliony komínem a jejich stabilitě to neuškodí. Řeč je o ostrovních gigantech, proto nikoho nepřekvapí, že právě Anglie je jednou z největších adeptů na zisk Messiho. Premier League by tím nepochybně získala, stejně jako adresa, která by jej navlékla do svého dresu. Jednou z možností jsou i Rudí ďáblové, kteří letos zbrojí, aby po letech opět mohli pomýšlet na zisk mistrovského titulu. Po utrácení za Sancha a Varaneho je na Old Trafford možné všechno.

3) Chelsea

Londýnská Chelsea hledá pro další sezonu nového střelce a tímto tahem by mohla vyřešit finanční tahanice za Romela Lukaku z Interu Milán či Erlinga Haalanda z Borussie Dortmund. Jelikož by Messi přišel jako volný hráč, jediným nákladem by byla jeho mzda, což by pro zámožný klub nebyl problém. Majitel Roman Abramovič by se nebránil zalovit ve své peněžence a kouč Thomas Tuchel by si pochvaloval zvučnou posilu v útoku.

2) Manchester City

Není žádným tajemstvím, že si Messi velmi dobře rozumí s koučem Pepem Guardiolou. V dobách, kdy tento zkušený kouč vládl na Camp Nou, panovalo mezi nimi přátelství, které by se mohlo oživit další vzájemnou spoluprací. Manchester City je dlouhodobým zájemcem o Messiho, ale svou roli by mohl sehrát i výdaj za Jacka Grealishe ve výši 100 milionů liber. Navíc se proslýchá, že jednou nohou je na Etihad Stadium i Harry Kane.

1) Paris Saint-Germain

Francouzský gigant má na argentinského legionáře již delší dobu spadeno. Jeho příchodem by mohlo PSG konečně pomýšlet na vytoužený triumf v Lize mistrů, navíc by se Messi znovu setkal se svým bývalým parťákem Neymarem. Kádr plný obrovských hvězd současnosti by mohl vládnout Evropě, pokud však budou fungovat jako tým. Zelenou k odchodu by mohl naopak dostat Kylian Mbappé, který se s vedením stále nedohodl na podpisu nového kontraktu.

Zdroj: sportskeeda.com