eFotbal

Pět nákupů ve spěchu, které se nakonec ukázaly jako obří úspěch!

Pět nákupů ve spěchu, které se nakonec ukázaly jako obří úspěch!
Pět nákupů ve spěchu, které se nakonec ukázaly jako obří úspěch!Flashscore
Přestupové okno pro nejlepší evropské soutěže je pár dní už za námi, oproti minulosti jsme si moc vzrušení popravdě neužili. Web Sportskeeda proto zavzpomínal na pět transferů na poslední chvíli, v jejichž rámci to kupující prostě riskl, aby se následně transfer ukázal jako velký sukces.
Reklama
Reklama
Edgar Davids (Barcelona - 2003)

Holandský záložník nepovažuje své poslední měsíce v Juventusu asi za nejlepší část kariéry, nabídka z Nou Capu asi tehdy překvapila i jeho. Technická Barcelona nicméně potřebovala trochu ingredience rvavosti a tak sáhla po Davidsovi. A tato důvěra se velmi vyplatila. Energie, kterou Edgar Davids vnesl do vyčerpaného barcelonského týmu Barcu vytáhla v lize na druhé místo a nastarovala další úspěšnou éru katalánského klubu. V následující sezóně získali titul v La Lize a o dva roky později La Ligu a Ligu mistrů.

Dimitar Berbatov (Manchester United - 2008)

Berbatov hrál za Tottenham Hotspur a ten se dohodl na prodeji bulharského reprezentanta do Manchesteru City. V poslední den okna však United nabídku City dorovnali a Berbatova koupili za 30 milionů eur. Bulharský reprezentant zahájil svou první sezónu na Old Trafford tím, že ve 43 vystoupeních vstřelil 14 gólů a získal tak svůj první titul v Premier League. Svou nejproduktivnější sezónu zažil v ročníku 2010-2011. Berbatov byl s 20 góly nejlepším střelcem Během svého působení v týmu Rudých ďáblů pak vyhrál mistrovství světa klubů FIFA, dvě Premier League a EFL Cup.

Eric Cantona (Manchester United - 1992)

A druhá trefa Rudých ďáblů (co by za to jejich fanoušci teď dali), Cantona přišel do United v roce 1992 z Leedsu United, protože Sir Alex Ferguson potřeboval útočníka. Tu potřeboval poté, co přišel o svou hlavní posilu Diona Dublinu, kterého zranění vyřadilo na šest měsíců. Příchod francouzského internacionála měl na tým okamžitě obrovský vliv. Jeho přesnost při střílení gólů hrála klíčovou roli při zisku úvodního titulu Manchesteru United v Premier League. United po příchodu Cantony v této sezóně pouze dvakrát prohráli.

Arjen Robben (Bayern Mnichov - 2009)

Robben se v Realu Madrid těžko prosazoval. Příchody Cristiana Ronalda, Karima Benzemy a Kaká ve stejném okně jeho problémy ještě zhoršily. A v Bavorsku potřeboval Louis van Gaal po špatném začátku svého trenérského angažmá v Bayernu útočníka. Sáhl do Realu Madrid a Robben byl nuceně - přes svou nechuť odejít - prodán. Nizozemský křídelník pak s německým týmem získal 20 trofejí, včetně titulu v Bundeslize a v Lize mistrů. Během svého působení v Bayernu Mnichov vstřelil Robben 144 gólů ve 309 vystoupeních.

Wayne Rooney (Manchester United - 2004)

Manchester United potřetí? Kde se na Old Traffordu tato schopnost dobře nakoupit schovala? Příchod ryšavého útočníka z Evertonu na Old Trafford nebyl snadný, protože United v den uzávěrky přestupů porazili Chelsea a Newcastle United a zázračného hráče podepsali. Přezdívaný Bílý Pele netrvalo dlouho a začal se prakticky okamžitě prosazovat. V roce 2004 se Rooney stal nejmladším hráčem, který vstřelil hattrick v Lize mistrů. A zbytek už je historie respektive cesta Rooneyho za pozicí legendy na Old Trafford.

zdroj: Sportskeeda