eFotbal

Pět nejvytíženějších mužů současné FORTUNA:LIGY aneb Které tváře téměř neslezou ze hřiště?

Pět nejvytíženějších mužů současné FORTUNA:LIGY aneb Které tváře téměř neslezou ze hřiště?
Pět nejvytíženějších mužů současné FORTUNA:LIGY aneb Které tváře téměř neslezou ze hřiště?Flashscore
Více než 2000 odehraných minut má po čtyřiadvaceti kolech právě probíhající sezony FORTUNA:LIGY jen dvanáct jedinců. Jedenáct hráčů do pole a jeden brankář. Vskutku nemalé vytížení zdobí Jakuba Klímu z Hradce, Dominika Plechatého z Liberce, Radima Breiteho z Olomouce, Lukáše Havla z Českých Budějovic, Pavla Buchu z Plzně, Marka Suchého z Mladé Boleslavi, Lukáše Havla z Českých Budějovic i Jakuba Řezníčka z Brna. Pět borců se však zdrželo na hracích plochách ještě více času a pakliže vás zajímá jejich identita, přistupte blíže...
Reklama
Reklama
5. Ondřej Karafiát (FK Mladá Boleslav) - 2070 odehraných minut

Osmadvacetiletý zadák s historií na Žižkově, v Českých Budějovicích, ve Slavii i Liberci je pro Pavla Hofycha na mladoboleslavské půdě téměř nepostradatelný.

Do první pětky se vešel i navzdory tomu, že v ročníku 2022/2023 vynechal jeden zápas. Ve zbylých třiadvaceti dosavadních soubojích však nechyběl v základní sestavě svého mužstva ani jednou.

A jestliže mu vydrží zdraví, absentovat pravděpodobně nebude ani v nejbližších ligových kolech. K tomuto datu nasbíral pouze dvě žluté karty a tak mu nehrozí ani disciplinární trest.

Foto: FK Mladá Boleslav

4. Martin Králik (SK Dynamo České Budějovice) - 2070 odehraných minut

Také o rok mladší Slovák Martin Králik z jihočeského střeleckého ostrova je obránce a i on zatím vynechal pouze jeden jediný duel, což znamená, že je na úplně stejném čísle jako Karafiát.

Důvěru měl jak éry svého krajana Jozefa Webera, tak v dobách, kdy Dynamu vládne trenérský tandem Tomáš Zápotočný a Marek Nikl.

Pakliže by nestál za čtyři žluté karty, pravděpodobně by odehrál úplně všechno a byl by jedním ze dvou hráčů, kteří dosáhli na 2160 minut.

Exžilinský obránce nemá s vytížením problém ani ve své třetí české sezoně. V předešlých dvou ročnících totiž odehrál 62 ligových zápasů.

Foto: SK Dynamo České Budějovice

3. Lukáš Hůlka (Bohemians Praha 1905) - 2075 odehraných minut

Železným mužem rozjetých "klokanů" je taktéž sedmadvacetiletý obránce Lukáš Hůlka, který prožívá ve FORTUNA:LIZE svůj sedmý rok.

V nynější sezoně nechyběl v žádném ze čtyřiadvaceti utkání Bohemians Praha 1905 a protože byl žlutě varován jen dvakrát, svou úctyhodnou bilanci může v brzké době dál navyšovat.

Někdejší hráč Mladé Boleslavi i Hradce Králové už bezpečně překonal svou minutáž ze soutěžního období 2020/2021 a mohl by zaútočit na svou bilanci z ročníku 2019/2020, kdy v zelenobílých barvách chyběl za celou sezonu z pětatřiceti zápasů pouze jednou.

Foto: Bohemians Praha 1905

2. Vachtang Čanturišvili (FC Trinity Zlín) - 2128 odehraných minut

Nejvytíženějším středopolařem ligy a vlastně i hráčem v poli je devětadvacetiletý zlínský pracant Čanturišvili, na jehož pevné pozici nic nezměnil ani zimní nástup náročného Pavla Vrby.

Šikula z Gruzie působí ve FORTUNA:LIZE pátým rokem, a protože už se podílel na osmi brankách momentálně posledních "ševců", díky tomu, že nechyběl v žádném duelu, má zaděláno na svou nejproduktivnější sezonu.

Konkurence ve středu pole není na zlínské Letné až tak špatná, jak by se mohlo podle tabulky zdát a někdejší záložník Spartaku Trnava i Dinama Tbilisi jednoznačně dokazuje, že i kdyby potkal jeho tým pád o soutěž níž, on by mohl být v letním přestupovém okně na roztrhání.

Když se podíváte na jeho 2128 odehraných minut, ten chlap vážně skoro nesleze z trávníku.

Foto: FC Trinity Zlín

1. Jan Laštůvka (FC Baník Ostrava) - 2160 odehraných minut

Králem vytížení je čtyřicetiletý veterán ve službách Baníku Jan Laštůvka, který jako jediný hráč v soutěži dosud nechyběl svému chlebodárci ani jednu jedinou minutu.

Dohromady mu bylo zatím započítáno 2160 odchytaných minut a soudě dle jeho pozice ve Slezsku by ho mohl zastavit jen a pouze karetní trest, jenž však není nereálný, neboť už byl žlutě varován hned třikrát.

Laštůvka hraje v české nejvyšší soutěži svou desátou sezonu. V 275 absolvovaných duelech vychytal 89 čistých kont a jeho doposud nejdelší série bez inkasované branky činí 579 minut.

Jeho o generaci mladší brankářští konkurenti Murín, Letáček a Hrubý zkrátka musí být velmi trpěliví. Myslíte, že by mohl vyrovnat svou bilanci z ročníku 2018/2019, kdy absolvoval všech pětatřicet utkání?

Foto: FC Baník Ostrava