eFotbal

Pět nejvýznamnějších momentů Ronalda v prvním působení v Manchesteru

Pět nejvýznamnějších momentů Ronalda v prvním působení v Manchesteru
Pět nejvýznamnějších momentů Ronalda v prvním působení v ManchesteruFlashscore
Fanouškům Manchesteru United se splnil sen. Cristiano Ronaldo se znovu připojuje ke klubu, který v roce 2009 opustil jako jeho legenda.Během svého prvního šestiletého kouzla s Red Devils se Ronaldo vyvinul ze žhavé vyhlídky ve skutečně dominantní globální superstar. A to tak doboru, že za něho Real Madrid kdysi vyčaroval 80 milionů liber (tehdy to bylo velmi velká částka), aby si ho odvezl na Santiago Bernabeu. Pojdmě se podívat na jeho pět velkých momentů v dresu "Rudých ďáblů".
Reklama
Reklama

1. Finále FA CUPu 2004

Nenechalo na sebe dlouho čekat, než nad sebe Cristiano Ronaldo v Anglii zvedl svůj první stříbrný pohár. Po slibné debutové Ronaldově sezóně přišel pro Ronalda start ve finále FA Cupu 2004. Soupeři United na Millenium Stadium byl Millwall, tedy sok spíše druhého stupně. Ronaldovo umění bylo evidentní.

CR7 byl jedním ze strůjců pohodlného vítězství 3:0. Jednu btanku sám dal, poté, co se krásně trefil hlavou na zadní tyč.

2. Vítězství Ligového poháru

United ve finále poháru 2006 porazili Wigan Athletic 4:0. Ve finále, ve kterém další legenda Unidet Wayne Rooney vstřelil dvě branky samozřejmě Portugalec nezůstal stranou a také se trefil.Ronaldo samozřejmě znovu vstřelil branku. Ronaldovy kombinace s překrývajícím se Garym Nevillem byly typické pro celou tuto sezónu.

3. Průlomová sezóna 2006/07

Sezóna 2006/07 byla skutečně první přelomová pro Portugalce, který nosí na dresu číslo sedm. Ronaldo získal ocenění pro nejlepšího hráče roku i pro nejmladšího hráče roku. V tomto ročníku Premier eague se portugalský kapitán trefil přesně sedmnáctkrát a šestnáctkrát gólu asistoval.

4. Hattrickový hrdina

Možná vás překvapí, že Ronaldo během svého působení v Premier League zaznamenal pouze jeden hattrick.

Podařilo se mu to při výhře 5: 0 proti Newcastlu v roce 2008. Jeho první byl gól byl po nízkém volném kopu, který se proklouzl přes zeď, zatímco druhý byl prozměnu klidným zakončením po protiútoku.

Třetí branka byla nejkrásnější, no posuďte sami.

5. Vítěz Zlatého míče 2008

V prosinci 2008 byl Ronaldo po svém dalším neuvěřitelném roce uznán jako vítěz Zlatého míče.

Jeho největší vyzyvatel a nesmiřitelný rival v boji o nejlepšího fotbalistu planety Lionel Messi za ním v prestižní anketě skončil o více než 150 bodů. V další sezóně už jej Argentinec ale porazil.

Zdroj: 90min.com