eFotbal

Pět špičkových záložníků. kteří v létě pravděpodobně zvednou kotvy

Pět špičkových záložníků. kteří v létě pravděpodobně zvednou kotvy
Pět špičkových záložníků. kteří v létě pravděpodobně zvednou kotvyFlashscore
Zimní přestupové okno v TOP ligách skončilo přesně před měsícem, už se rozjíždí spekulace pro to hlavní letní. Kterých pět hvězdných záložníků by podle webu Sportskeeda mohlo změnit působiště?
Reklama
Reklama
Youri Tielemans (Leicester)

Youri Tielemans přišel do Leicesteru City v lednu 2019 na hostování z AS Monaco. V létě téhož roku ho Lišky angažovaly natrvalo za částku 38 milionů eur. A byl to skvělý kup, belgický internacionál se etabloval jako jeden z nejlepších záložníků v anglické nejvyšší soutěže, Naneštěstí pro Leicester City současná smlouva čtyřiadvacetiletého hráče vyprší v létě 2023 a on odmítl poslední nabídku Lišek. Letošní léto tak bude pro Leicester City poslední šancí, jak záložníka zpeněžit. Zájemců podle všeho nebude málo.

Phillipe Coutinho (Barcelona/Aston Villa)

Philippe Coutinho se pravděpodobně zapíše jako největší barcelonský přestupový propadák všech dob. Katalánci ho podepsali v lednu 2018 z Liverpoolu v hodnotě 135 milionů eur. Po počátečním dojmu se Brazilcova forma drasticky zhoršila a následné problémy se zraněním z něj udělaly okrajovou postavu klubu.Devětadvacetiletý hráč je v současné době zapůjčen v Aston Ville a zatím odvádí v týmu Premier League poměrně slušnou práci. Barca má tak v létě jednu z posledních šanci Coutinha zpeněžit. Aston Villa se nabízí, Katalánci v jejich současné finanční situaci ale půjdou jednoznačně po nejvyšší nabídce.

Boucabar Kamara (Marseille)

Defenzivní záložník Olympique Marseille Boubacar Kamara byl v lednovém přestupovém období silně spojován s odchodem. Dvaadvacetiletý hráč, jehož současná smlouva s týmem z Ligue 1 vyprší letos v létě, se již rozhodl, že svůj pobyt v klubu neprodlouží. Zájem o univerzálního záložníka byl přisuzován Manchesteru United. Rudí ďáblové zoufale potřebují záložníka, který umí  rozdělovat míče. Zájem o Francouze projevili i ve West Hamu, Leedsu či Newcastlu, United mají ovšem největší sílu.

Franck Kessie (AC Milán)

Franck Kessie odvedl pro AC Milán od svého příchodu do klubu v roce 2017 skvělou práci a během svého působení v Miláně rozkvetl v jednoho z nejlepších box-to-box záložníků v Evropě. V zimě to dlouho vypadalo na Tottenham, jehož trenér Conte je velkým Kessieho fanouškem, teď má navrch podle všeho Barca. I reprezentant Pobřeží slonoviny by údajně rád přestoupil i na Camp Nou. Katalánci jsou ochotni mu nabídnout plat 6,5 milionu eur ročně.

Paul Pogba (Manchester United)

A nakonec ještě Nekonečný příběh vyprávěný Minem Raiolou. Paul Pogba se vrátil po tříměsíční pauze způsobené zraněním na začátku února. Od svého návratu Francouz ukázal Manchesteru United, jak rozdílovým hráčem může ve středu pole být. Na světě je zkrátka jen málo fotbalistů, kteří jsou tak technicky nadaní jako Pogba. A ten bude v létě volným hráčem. takže se licituje o plat a podpisový bonus. .A ten - i díky Raiolovi - bude tak vysoký, že si jej bude moci dovolit opravdu ve fotbalové Evropě málokdo.

zdroj: Sportskeeda