eFotbal

Pět událostí 15. kola F:NL: Wágner nadále v ráži, Suchan potvrdil výkonnost, Karvinou doma nezdolal ani Varnsdorf

Pět událostí 15. kola F:NL:  Wágner nadále v ráži, Suchan potvrdil výkonnost, Karvinou doma nezdolal ani Varnsdorf
Pět událostí 15. kola F:NL: Wágner nadále v ráži, Suchan potvrdil výkonnost, Karvinou doma nezdolal ani VarnsdorfFlashscore
Karviná pokračuje ve vynikajících domácích výkonech, její tvrz nepřekonal ani Varnsdorf a nedávný prvoligista se znovu přibližuje nejvyšším pozicím. Třinec se o výhru připravil neproměněnou penaltou a podzimní část může přečkat i na poslední příčce, naopak Příbram má blízko k tomu přezimovat jako vedoucí celek, dalším famózním výkonem k tomu přispěl Tomáš Wágner.
Reklama
Reklama
Karvinskou tvrz nezdolal ani Varnsdorf

Po porážce s Táborskem v rámci 6. kola F:NL se Karviná rozehrála ke skvělým domácím výkonům. Ve čtyřech zápasech nasázela devět branek, ani jednou neinkasovala a získala plný počet dvanácti bodů.

Na Karvinou si nepřišel ani Varnsdorf, který před nedávným prvoligistou bránil čtvrtou pozici. Ovšem neúspěšně, a tak se slezský celek propracoval jen bod za příčku zajišťující baráž.

„Za domácí zápasy jsem rád, je to skvělé. Už bychom ale potřebovali zabrat i venku. Příští neděli ve Vlašimi máme poslední šanci,“ uvedl k domácí formě gólman Vladimír Neuman, jenž vychytal všechny čtyři zmíněná čistá konta. 

Foto: MFK Karviná

Třinec pohrdl penaltou 

Slezské derby vítěze nepoznalo a Třinec je po další ztrátě krok od sestupových pozic. Po patnácti kolech má na svém kontě jen sedmnáct bodů a na poslední dvojici Vlašim – Slavia B drží jen dvoubodový náskok. Mohlo být přitom lépe, to by ale musel Jiří Kateřiňák v závěru první půle proměnit penaltu.

„Pro něco se rozhodl, ale gólman bohužel jeho úmysl přečetl. Mohli jsme vyhrát, škoda. Jirka to jistě odčiní teď v tom domácím zápase s Prostějovem,“ je si jistý ofenzivní záložník Lukáš Holík, který předchozí dvě sezóny strávil právě v Opavě.

zdroj: FK Fotbal Třinec

Suchan s totožnou bilancí jako loni

Vlašim dost možná setrvá do jara na sestupových pozicích, a kdo ví, jak by to vypadalo, kdyby neměla v týmu ofenzivního středopolaře Jana Suchana. Šestadvacetiletý záložník přišel do Vlašimi letos v zimě a v patnácti zápasech základní části nasázel devět branek.

A s totožnou bilancí půjde i do posledního kola podzimní fáze FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Suchan krátce před půl hodinou hry otevřel skóre a nastartoval Vlašim k výhře nad Chrudimí.

Suchan skóroval počtvrté z posledních pěti zápasů a jeho branky přinesly Vlašimi důležitých pět bodů. Bez nich by Vlašim přezimovala na beznadějně poslední pozici.

zdroj: FC Sellier & Bellot Vlašim

Líšeň stále zůstává pod deseti inkasovanými brankami

Proti rezervě Slavie měla Líšeň více ze hry, gól ale znovu vstřelit nedokázala a na Příbram ze druhé pozice ztrácí dva body.

Pozitivní zprávou je pro brněnský celek fakt, že opět neinkasoval, což se Líšni stalo podruhé v řadě a na podzim celkově už podeváté. S bezbrankovou remízou ale domácí spokojeni nejsou.

„Nic jsme Slavii nedovolili, s výsledkem tak moc spokojený nejsem. Měli jsme přitom řadu příležitostí vstřelit branku, hráli jsme organizovaně s rychlým přechodem. Ale k výhře potřebujeme dát gól, což se nám nepovedlo,“ hodnotil čtvrtou remízu bez branky kouč domácích Milan Valachovič.

zdroj: SK Líšeň 2019

Wágner stále v ráži

Dvaatřicetiletý Tomáš Wágner je nadále v ráži, z osmi posledních soutěžních duelů vytěžil devět branek, a přitom hned ve třech zápasech skórovat nedokázal.

Po dvougólovém představení doma s Jihlavou předvedl totožný výkon i na hřišti sparťanského béčka. Domácí sice měli v sestavě Lukáše Juliše nebo Michala Sáčka, na aktuálního lídra FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY ale nestačili.

Bývalý útočník Viktorie Plzeň či Karviné otevřel účet už v osmé minutě z penalty, pět minut před přestávkou se dostal k teči po přímém kopu a definitivně utnul šance Sparty na zisk bodů. V sezóně se Wágner trefil už podeváté a společně s Janem Suchanem dělí první pozici mezi kanonýry.

zdroj: FK Příbram