eFotbal

Pět událostí kola: Nguyen nepřekonán už 423 minut, Beneš je třískovkař a Řezníček vyrovnal kariérní maximum

Pět událostí kola: Nguyen nepřekonán už 423 minut, Beneš je třískovkař a Řezníček vyrovnal kariérní maximum
Pět událostí kola: Nguyen nepřekonán už 423 minut, Beneš je třískovkař a Řezníček vyrovnal kariérní maximumFlashscore
Ostřílený strážce svatyně Filip Nguyen setrval na Slovácku a na jeho gólmanský um si nepřišla ani ofenziva Plzně. I přes ztrátu dvou bodů tak v čele zůstává Slavia, u které se ale znovu potvrdilo, že Mick van Buren musí začínat na lavičce. Jubilejní 300. utkání v nejvyšší soutěži odehrál stoper Vít Beneš. Jakub Řezníček vyrovnal své střelecké kariérní maximum.
Reklama
Reklama
Beneš zapsal 300. start v nejvyšší soutěži

Novým členem Klubu legend je stoper Sigmy Olomouc Vít Beneš. Ten v sobotním utkání proti Liberci (2:2) nastoupil s kapitánskou páskou k 300. utkání v nejvyšší české soutěži. 

„Za 300. start jsem rád, ale věřil jsem, že jsme ze zápasu mohli vytěžit tři body. Za naši neaktivitu po vstřeleném gólu je ale remíza zasloužená,“ povídal po utkání čtyřiatřicetiletý obránce, který svou fotbalovou kariéru rozvrhl do třech celků.

Začínal na Kladně, sedm sezón odehrál v Jablonci a po návratu z Maďarska (Vasas a Szombathely) působí pátou sezónu na Hané. Dodejme, že do Klubu legend se chystá také Jan Kopic, ten proti Slovácku odehrál 299. utkání mezi českou elitou. 

Foto: SK Sigma Olomouc

Řezníček vyrovnal své kariérní maximum

V sezóně 2015/16 dosáhl Jakub Řezníček na třináct ligových zásahů a právě tato číslovka pro něj byla v nejvyšší české soutěži rekordní. Po dvou zásazích do sítě Baníku Ostrava se ale dostal na stejné číslo a je velmi pravděpodobné, že své maximum brzy vylepší. 

„Každý gól těší, tu stovku bych chtěl, to není tajemství. Jestli tam dokráčím tuhle nebo příští sezónu, je jedno, ale bylo by to hezké. A nejlepší střelec? Jsou tu i jiné týmy s výbornými útočníky, třeba Slavia dává doma pět gólů každý zápas, to je neskutečné. Jsem nahoře a budu tam chtít být co nejdéle, stát se může všechno a neříkám, že bych to nechtěl, ale bude to těžké,“ připomněl pro oficiální stránky Zbrojovky Řezníček metu stovky ligových branek. 

Na ni by mohl dosáhnout při své formě již v letošní sezóně. Řezníček je aktuálně podepsán pod 53,3 procent branek Brna (13+3) a především díky němu začíná Zbrojovka místo o udržení bojovat o prostřední skupinu.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Van Buren v základní sestavě? Špatný nápad

Mick van Buren v základní sestavě Slavie? To není úplně dobrý nápad. Po svém návratu z Liberce odehrál za vedoucí celek FORTUNA:LIGY čtyři zápasy. Ve dvou naskočil od první minuty, v dalších dvou z lavičky. A výsledek?

Z lavičky v obou duelech skóroval, to v základní sestavě se prosadit nedokázal. Na půdě Teplic navíc promarnil pokutový kop a je vysoce pravděpodobné, že následující kolo proti Slovácku začne opět mezi náhradníky. 

„Hodně mu na tom záleží a nevím, jestli to nemá v hlavě až moc. Nikdo nechce střídat a každý chce být v roli úspěšného hráče. Neproměnil dvě šance a neodehrál dobré utkání. Předtím nám ale rozhodl dva zápasy. Micka to mrzí samozřejmě nejvíce. Příště nám to musí vrátit," hodnotil výkon svého útočníka Jindřich Trpišovský.

Foto: SK Slavia Praha

Nguyen vychytal čtvrtou nulu v řadě a dorovnal Staňka

Filip Nguyen Slovácko nakonec neopustil a obě dvě strany mohou být spokojené. Třicetiletý gólman vychytal své čtvrté čisté konto v řadě, tedy pokud jde pouze o FORTUNA:LIGU.

Jeho neprůstřelnost trvá již 423 minut, jako poslední na něj v polovině listopadu vyzrál záložník Hradce Králové Matěj Ryneš, jenž tehdy poslal Votroky do vedení. Slovácko nicméně zápas dokázalo otočit.

Během této série lapil Nguyen přesně dvacet pokusů soupeřů, v rámci 20. kola FORTUNA:LIGY vychytal i tři plzeňské "pozdravy". Na opačné straně stál Jindřich Staněk, kterému se na jaře zatím nepovedlo vychytat čisté konto a v sezóně tak zůstává na sedmi nulách. Na stejné číslo se nyní dostal i bývalý gólman Vlašimi či Liberce.

Foto: 1. FC Slovácko

Šín překonal rakovinu a už je střelcem ve FORTUNA:LIZE

Příběh Matěje Šína je skutečně pozoruhodný. Teprve osmnáctiletý záložník Baníku Ostrava v loňském roce překonal rakovinu a velmi brzy se vrátil k fotbalové kariéře.

Šín se vrátil v přípravě na jarní část sezóny a už ve druhém přípravném utkání proti polské Koroně dokázal skórovat. V lize absolvoval všechny zápasy jarní fáze z lavičky, v sobotním duelu na půdě Brna ale konečně zaznamenal i svůj první ligový gól.

Dočkal se ve svém devátém startu ve FORTUNA:LIZE, což je také skvělý počin. V pozápasovém rozhovoru ale Šín spokojen příliš nebyl, neboť jeho tým prohrál druhé utkání za sebou.

„S odstupem času ten gól třeba ještě docením, nyní ale převažuje velké zklamání. Určitě jsem to neměl nastavené tak, že bych se upínal na první gól. Pro mě byla velká radost, že jsem se mohl vrátit zpátky. Byl bych samozřejmě raději, kdybych ten gól dal ve vítězném zápase,“ prohlásil mladík pro oficiální web Baníku Ostrava.

Foto: 1. FC Slovácko