eFotbal

Pět velkých jmen jež by v příštím roce mohla opustit německou Bundesligu

Pět velkých jmen jež by v příštím roce mohla opustit německou Bundesligu
Pět velkých jmen jež by v příštím roce mohla opustit německou BundesliguFlashscore
Německá nejvyšší soutěž v posledních letech nepříliš úspěšně bojuje s konkurencí Anglie, Španělska a Itálie, přičemž někteří experti se domnívají, že až na Bayern nemají bundesligové kluby udržet si dlouhodobě nejzářivější jména. Jakých pět hráčů by tuto teorii mohlo podle spekulací naplnit v následujících dvanácti měsících?
Reklama
Reklama
Christopher Nkunku (Lipsko) 

Ambiciózní východoněmecký klub ze stáje Red Bull je zatím velkým zklamáním letošního ročníků a pokud fanoušci jinak Německem nenáviděného klubu vidí něco pozitivního, je to čtyřiadvacetiletý Francouz hrající ofenzivního záložníka. Jeho produktivita, kdy na podzim v 25 zápasech zaznamenal 15 gólů a 10 asistencí přitáhla jeho směrem zraky řady skautů, dívat se měli i i ti z Arsenalu, Chelsea i obou Manchesterů.

Florian Wirtz (Leverkusen)

O talentu tohoto čerstvě plnoletého mladíka z Porýní se ví dlouho, v letošní sezóně při kooperaci s Patrikem Schickem se talent začal výrazně propisovat do čísel. Což zájemcům naznačilo, že třešnička jménem Wirtz dozrála a je možno ji takříkajíc utrhnout. Na jeho podpis, který by měl stát podle Transfermarktu minimálně 70 milionů eur prý ve frontě stojí Chelsea nebo třeba Real Madrid.

Jude Bellingham (Dortmund)

Další osmnáctiletý supertalent na cestě do Anglie. V tomto případě po úspěšných tovaryšských letech v Evropě. Záložník je považován za jednoho z nejlepších na svém postu v bundeslize a lasa kolem něj mají létat z Chelsea, Manchesteru United nebo Liverpoolu. Dortmund si může naúčtovat více než 75 milionů eur a kupec se bude modlit, aby tato investice dopadla líp než ta předchozí na trase Vestfálsko - Anglie, protože Jadon Sancho v United zatím nezáří. 

Kingsley Coman (Bayern)

Ve světle informace z úvodního odstavce je třeba podotknout, že  konkurenci Gnabryho či Saného nemá pětadvacetiletý Coman místo v sestavě Bayernu rozhodně předplacené a přes jeho nezanedbatelnou produktivitu (42+52 v 217 zápasech za Mnichovany) by mu přestup mohl přinést vyšší vytížení. V Comanovi se tímto směrem vzhlédl Xavi, Barcelona tak má při svých finančních limitech být největším zájemcem, další alternativy jsou opět v Anglii.

Erling Haaland (Dortmund)

Může tento přehled skončit jiným jménem? U norského superstřelce se diskutuje v podstatě jen o tom, jestli v Signal Iduna Parku dohraje sezónu, nebo jej Mino Raiola nasměřuje k přestupu už nyní. Výstupní klauzuje má činit 75 milionů eur, zaplatit ji je připraven z “velkých psů” kdekdo, největší naděje se dávají Realu Madrid.

zdroj: Sportskeeda