eFotbal

Pilík: Dokud máme naději, musíme se o ni prát, soupeři nejsou kvalitnější, je to o nastavení v hlavách

Pilík: Dokud máme naději, musíme se o ni prát, soupeři nejsou kvalitnější, je to o nastavení v hlavách
Pilík: Dokud máme naději, musíme se o ni prát, soupeři nejsou kvalitnější, je to o nastavení v hlaváchFlashscore
Příbram po dlouhých patnácti zápasech v lize vyhrála, když porazila Zlín díky proměněné penaltě a stále věří v naději na záchranu.
Reklama
Reklama

„Tabulku sledujeme a víme, v jaké jsme situaci. Dokud naděje je, musíme se o ni prát. Ze všeho nejdůležitější bude nastavení v hlavách. Soupeři kolikrát nejsou kvalitnější, ale sebevědomí může rozhodovat,“ řekl na tiskové konferenci Tomáš Pilík, jehož slova zveřejnil web České televize.

„Prezident klubu pan Starka říká, že sice dýcháme, ale jen brčkem, tak snad je to po dnešku trochu lepší. Dýchá se nám líp, ale cesta k záchraně bude ještě dlouhá,“ pokračoval někdejší hráč Brna či Jablonce.

Vyrovnané utkání rozlouskl až pokutový kop. „Zápas byl vyrovnaný, bylo to o chybě, minulý týden jsme ji udělali my, teď domácí, kteří vyrobili penaltu. Myslel jsem, že za faul uvidí Buchta červenou kartu, ale sudí nám vysvětlil, že v tomto případě je žlutá dostačující,“ sdělil příbramský odchovanec.

Pilík pochválil i nového trenéra Valachoviče, který Příbram vedl ve čtvrtém ligovém utkání. „Snaží se být pozitivní, drží dobrou náladu v týmu a pak se i nám hráčům pracuje mnohem líp. I pro něj je dobře, že se vyhrálo,“ uvedl historicky druhý nejmladší střelec české nejvyšší soutěže.

Zdroj: sport.ceskatelevize.cz