eFotbal

Pirlo se vyhazovu nebojí: Vedení mě přivedlo na dlouhodobou práci a to znamená zlepšování rok co rok

Pirlo se vyhazovu nebojí: Vedení mě přivedlo na dlouhodobou práci a to znamená zlepšování rok co rok
Pirlo se vyhazovu nebojí: Vedení mě přivedlo na dlouhodobou práci a to znamená zlepšování rok co rokFlashscore
Turínští Bianconeri už čekají na triumf v Lize mistrů docela dlouho a o vysněné ušaté trofeji si mohou nechat zdát i po neúspěšném osmifinále s Portem.
Reklama
Reklama

Byť se Stará dáma dostala v letech 2015 a 2017 opakovaně do finále, ve třech sezonách s Cristianem Ronaldem se nedokázala dostat ani do semifinále.

Zatímco v ročníku 2018/2019 ztroskotalo Juve ve čtvrtfinále s Ajaxem Amsterdam, soutěžní období 2019/2020 přineslo osmifinálovou zkázu s Olympiquem Lyon. Úterní výhra 3:2 pak Scudetto obhajujícího giganta z Juventus Stadium opět zastavila před průnikem mezi osm nejlepších klubů.

Šestatřicetiletý Portugalec CR7, jenž vládne střelecké tabulce Serie A s dvaceti trefami a náskokem dvou branek na Lukaka z Interu, se navíc v play-off Champions League neprosadil poprvé od sezony 2004/2005, což už je šestnáct let.

Zklamání v Turíně pak panuje nejen s Ligou mistrů, ale také s postavením v italské lize, v níž se hvězdami nabušené mužstvo nalézá na průběžné třetí pozici s desetibodovou ztrátou na Nerazzurri a zatím to příliš nevypadá, že by z toho byla opětovná obhajoba...

Začínající trenér Andrea Pirlo je pod tlakem i kvůli tomu, že Maurizio Sarri před ním opustil klub také kvůli neúspěšnému pohárovému dobývání Starého kontinentu.

Nebojí se předčasného konce také on? "Nevím přesně, proč byl Sarri propuštěn. Jsem trenérem Juventusu, vedení mě přivedlo kvůli dlouhodobému projektu a to vždycky znamená postupné zlepšování každý rok, takže strach z propuštění nemám. Nemám samozřejmě radost z toho, že teď budeme celý týden trénovat, raději bych postoupil v Lize mistrů. Na druhou stranu můžeme zapracovat na věcech, na které jsme v průběhu sezony zatím neměli čas," citoval eurofotbal.cz slova jednačtyřicetiletého kouče, jenž vedl rezervu Juve několik týdnů a od loňského srpna se přesunul k áčku.

Podcast: Liverpool na dně a obětní beránek Xhaka. Jak Solskjaer přelstil Guardiolu?