eFotbal

Plzeň prochází obdobím, kdy se to na ni valí a teď není ve formě, což ukázala i remíza v Ďolíčku, míní Krejčí

Plzeň prochází obdobím, kdy se to na ni valí a teď není ve formě, což ukázala i remíza v Ďolíčku, míní Krejčí
Plzeň prochází obdobím, kdy se to na ni valí a teď není ve formě, což ukázala i remíza v Ďolíčku, míní KrejčíFlashscore
Bývalý trenér české jednadvacítky Karel Krejčí už jeden výprask 0:5 v mnichovské Allianz Areně zažil. Stalo se to devět let zpět, kdy ještě na plzeňské půdě asistoval Pavlu Vrbovi. Tento týden současný soubor Viktorie onen výsledek zopakoval.
Reklama
Reklama

To, že byla Viktoria v bavorské metropoli svlečena do naha, ale žádná náhoda není, protože tým Michala Bílka na úplném stropu své výkonnosti momentálně není.

Mládežnický specialista Krejčí v dotyčné souvislosti zmínil i nedávnou dělbu bodů na hřišti Bohemians Praha 1905 a kdo ví, třeba by toho mohla o víkendu využít také Hoftychova Mladá Boleslav, jež má ve svém středu řadu ostřílených borců.

"Plzeň momentálně prochází obdobím, kdy se to na ni valí. Od léta odehrála spoustu zápasů a teď není ve formě, což ukázala i remíza na Bohemians. Hráči mají za sebou předkola Ligy mistrů, třetinu základní části domácí ligy a někteří byli ještě s reprezentací. Teď musejí dobře zregenerovat a přepnout na ligu, což nebývá úplně snadné. V sobotu jim proti Boleslavi může pomoct domácí prostředí, stejně jako v odvetě s Bayernem. V Plzni by to nemuselo být tak jednostranné jako v Mnichově," zavěštil si v interview pro sport.cz třiapadesátiletý odborník, jenž v minulosti vedl i západočeské áčko z Doosan arény.

Zatímco první tým se na půdě německého suveréna, který vládne našim západním sousedům deset let v kuse, příliš nevyznamenal, plzeňská juniorka si z Mnichova v rámci Youth League odvezla všechny tři body po velkém obratu z závěru. Krůta, Paluska, Baier a spol. tak na výjezdu zanechali mnohem lepší dojem než jejich zkušenější kolegové.

Podle Krejčího to může být velké povzbuzení pro celý klub. "Plzeň dlouhodobě s akademií pracuje dobře a výhra juniorky na Bayernu je pro ni velká reklama. Možná to není úplná náhoda, protože Viktoria každý rok v létě pořádá Memoriál Stanislava Štrunce, kde hrají elitní evropské týmy. Kluci pak nejsou v Youth League tak vyjukaní a můžou tam něco uhrát. Snad se někdo z dnešní plzeňské juniorky časem prosadí i v áčku. Zatím tam nikoho extra výrazného nevidím, ale to v tuhle chvíli nemusí nic znamenat. Mladí si místo v áčku často musejí vybojovat přes úspěšné hostování v první nebo druhé lize. Vzpomeňte si na Daridu, Hrošovského nebo Krmenčíka, všichni nejdřív sbírali zkušenosti jinde a až pak byli hvězdami v Plzni. Brzy je můžou následovat další," doplnil kouč, jenž dosáhl ve Štruncových sadech v letech 2010 - 2016 na šest klubových trofejí.