eFotbal

Po boji na Letné Karviná přivítá Liberec. Mají kvalitu, hráli Evropskou ligu, tvrdí kouč. Koho se Jarábek obává nejvíce?

Po boji na Letné Karviná přivítá Liberec. Mají kvalitu, hráli Evropskou ligu, tvrdí kouč. Koho se Jarábek obává nejvíce?
Po boji na Letné Karviná přivítá Liberec. Mají kvalitu, hráli Evropskou ligu, tvrdí kouč. Koho se Jarábek obává nejvíce?Flashscore
Před týdnem sehrála Karviná sympatické utkání na Letné a měla na dosah i nějaký bodový zisk, nakonec ale při domácím debutu Pavla Vrby podlehla Spartě 3:4. Nyní se doma budou pokoušet navázat na vítězství nad Opavou týden před tím.
Reklama
Reklama

Do Karviné ovšem přijede silný Slovan Liberec. Ten se totiž nachází ve skvělé formě, po vítězství v Plzni a remíze s Českými Budějovicemi porazil v týdnu Zlín. Mezitím také vyřadil Viktorii Žižkov z MOL Cupu. Ten nastoupí v Karviné v roli favorita, domácí mužstvo se ale letos pohybuje nad očekáváním ve středu tabulky a i výkony týmu jsou mnohem lepší než loni.

"Celkově patří Liberec do české špičky, pyšní se spolu se Slováckem a Baníkem druhou nejlepší obranou v celé lize. Předpokládám, že z právě z obrany budou Liberečtí vycházet a zároveň spoléhat na rychlé brejky a standardní situace," očekává náročný duel trenér karvinského klubu Juraj Jarábek.

Nic lehkého jej nečeká. "Spíš to bude o bojovnosti, než o nějaké kráse. Asi k tomu bude vybízet i terén, přeci jen je únor a na nějaký super líbivý fotbal to nevidím," pokračoval Jarábek. "Mosquera, Pešek, Mara či sedmigólový Rabušic. To jsou všechno borci, kteří pomohli Liberci na podzim do skupinové fáze Evropské ligy. Kvalitu mají obrovskou," uznává karvinský kouč kvalitu soupeře.

Právě Rabušicovi věnuje karvinská defenzíva nejvíce pozornosti. V útoku bude ale Jarábek spoléhat na kapitána Papadopulose, jenž se trefil i před týdnem na Letné. "V posledních dvou zápasech se trefil třikrát a v prvním jarním kole na Slovácku ještě nedal penaltu. Vždycky je ale fajn, když máte v útoku někoho, kdo střílí góly. Věřím, že to bude Papovi padat do sítí soupeřů i nadále," spoléhá Jarábek na svého ofenzivního žolíka. Duel Karviné s Libercem začíná v neděli 14:00.

zdroj: mfkkarvina.cz