eFotbal

Po zápase na Letné jsme se museli spojit se zástupci UEFA, zuří Gerrard. Glen je v pořádku, dodává

Po zápase na Letné jsme se museli spojit se zástupci UEFA, zuří Gerrard. Glen je v pořádku, dodává
Po zápase na Letné jsme se museli spojit se zástupci UEFA, zuří Gerrard. Glen je v pořádku, dodáváFlashscore
Sparta měla kvůli rasistickému chování části diváků směrem k záložníkovi Monaka Aurélienu Tchouaménimu v srpnovém utkání předkola Ligy mistrů zavřený stadion pro úvodní domácí duel EL s Rangers. Díky výjimce mohlo na stadion až deset tisíc dětí ve věku od šesti do 14 let s doprovodem. Letenští vyhráli 1:0 po brance Hancka, skotská média ovšem řeší bučení na finského reprezentanta Glena Kamaru, když byl v kontaktu s míčem. Trenér skotského celku Steven Gerrard už potvrdil, že bučení na Kamaru řeší se zástupci UEFA.
Reklama
Reklama

Během zápasu si bučení ani nevšiml. „Pustil jsem si zpětně zápas a jsem překvapený, že jsem si toho nevšiml v jeho průběhu. S Glenem jsem mluvil a je v pořádku. Teď už je na to na příslušných orgánech. Bylo mi řečeno, že Rangers to s UEFA budou řešit, celý proces už by měl být v pohybu,“ citoval server irozhlas.cz slova Gerrarda.

„Nastavené tresty nejsou dostatečně tvrdé, musí se s tím něco dělat. Jsou tu statisíce lidí, kteří jsou zklamáni a frustrováni, protože k takovým situacím stále dochází,“ dodal.

Právník Glena Kamary je zděšen. „Byl tu určitý pocit úlevy při zjištění, že stadion bude fanouškům Sparty uzavřený, takže se nebudou opakovat projevy rasismu. Ale stalo se to, že jsme viděli 10 tisíc dětí, které bučely pokaždé, když se Kamara nebo jakýkoliv černý hráč Rangers dotkli míče. A to je nepřijatelné a ostudné,“ konstatoval Kamarův právník Anwar pro Sky Sports.

Zdroj: irozhlas.cz, skysports.com