eFotbal

Po zisku titulu dostalo City zelenou na přestavbu stadionu, může být nejmodernější v Evropě

Po zisku titulu dostalo City zelenou na přestavbu stadionu, může být nejmodernější v Evropě
Po zisku titulu dostalo City zelenou na přestavbu stadionu, může být nejmodernější v EvropěFlashscore
V rámci ligových mužstvech má největší kapacitu stále sousední Old Trafford. Etihad Stadium by se mu ale pomalu mohl začít rovnat.
Reklama
Reklama

Manchester City pod vedením španělského trenéra Pepa Guardioly vyhrál pátý titul z posledních šesti ligových sezon, což je neuvěřitelný počin, který asi jen tak někdo nezopakuje. Anglická Premier League je totiž nabitá kvalitou a každé mužstvo disponuje nemalým finančním rozpočtem na přestupy.

Aby vedení Citizens ukázalo, jak moc si váží toho, co Pep Guardiola vybudoval, rozhodlo se uveřejnit plány na přestavbu Etihad Stadium. Současná maximální kapacita tohoto stadionu činí 53 400 míst, která by měla být rozšířena o dalších deset tisíc.

Deník Daily Mail přichází s informací, že je jen otázkou dní, než budou uveřejněny finální plány nové podoby domácího svatostánku, načež se začne s renovací již tak moderního stadionu.

„Cílem je, aby náš stadion odrážel naši kvalitu a velikost na hřišti. O Manchesteru City se již nedá mluvit jako o nějakém týmu druhého sledu, my jsme regulérně nejlepším týmem v Anglii. My jsme tím, kdo píše novodobou historii, proto je třeba, aby tomu odpovídalo i místo, na kterém hrajeme,“ prohlásil Txiki Begiristain, sportovní ředitel klubu.

„Samozřejmě nemám k dispozici všechny plány, ale mohu prozradit, že půjde o jeden z nejmodernějších a nejvybavenějších stadionů v Evropě,“ dodal Begiristain pro Daily Mail.

Manchester United může v této chvíli jen závidět. Historické úspěchy jim sice nikdo nevezme, ale přítomnost patří jejich městskému rivalovi, který vyhrává jednu trofej za druhou a který už teď má nejmodernější tréninkové středisko v Anglii, ne-li rovnou v celé Evropě.