eFotbal

Pobřeží slonoviny i v oslabení postoupilo přes Mali do semifinále afrického šampionátu

Pobřeží slonoviny i v oslabení postoupilo přes Mali do semifinále afrického šampionátu
Pobřeží slonoviny i v oslabení postoupilo přes Mali do semifinále afrického šampionátuFlashscore
Pobřeží slonoviny navzdory dlouhému oslabení porazilo na africkém šampionátu 2:1 v prodloužení Mali a postoupilo do semifinále proti Kongu. Tým pořadatelské země vstřelil v Bouaké první gól v závěrečné fázi normální hrací doby, rozhodující pak na konci prodloužení. Do semifinále postoupil i výběr JAR, který zdolal Kapverdy až po penaltovém rozstřelu. V semifinále vyzve Nigérii.
Reklama
Reklama

Pobřeží slonoviny šlo do deseti krátce před koncem prvního poločasu, kdy byl vyloučen Odilon Kossounou. Mali proti oslabenému soupeři skórovalo v 71. minutě díky Nenemu Dorgelesovi, ale domácí tým hnaný 40 tisíci fanoušky srovnal v 90. minutě po trefě Simona Adingry.

Když už se schylovalo k penaltovému rozstřelu, rozhodl zápas v druhé nastavené minutě prodloužení Oumar Diakité. Útočník Remeše dostal za sundaný dres při oslavě druhou žlutou kartu a byl vyloučen, ale Mali už srovnat nedokázalo.

Mistrovství Afriky v Pobřeží slonoviny - čtvrtfinále:Mali - Pobřeží slonoviny 1:2 po prodl. (1:1, 0:0)Branky: 71. Dorgeles - 90. Adingra, 120.+2 Diakité. ČK: 120.+5 H. Traoré - 43. Kossounou, 120.+3 Diakité

Kapverdy - JAR 0:0 po prodl., na pen. 1:2

Senzace na asijském šampionátu. Rekordman z Japonska je po penaltě v nastavení ze hry