eFotbal

Podvody římských gigantů při přestupech? Lazio je prý čisté jako sklo a všechny pochybnosti rozptýlí

Podvody římských gigantů při přestupech? Lazio je prý čisté jako sklo a všechny pochybnosti rozptýlí
Podvody římských gigantů při přestupech? Lazio je prý čisté jako sklo a všechny pochybnosti rozptýlíFlashscore
Italské úřady prověřují kluby AS Řím, Lazio a Salernitanu kvůli podezření z falšování účetnictví a nadhodnocování přestupních částek. Dvě na sobě nezávislá vyšetřování se podle agentury ANSA zabývají ve jmenovaných klubech přestupy 18 hráčů a zahrnují čtyři sezony.
Reklama
Reklama

Státní zastupitelství v Tivoli se zaměřilo na několik transferů mezi Laziem a Salernitanou v období, kdy oba kluby vlastnil současný předseda Lazia Claudio Lotito. Vyšetřování se týká sedmi osob včetně Lotita a sportovního ředitele Igliho Tareho.

Vyšetřovatelé v Římě se zabývají řadou přestupů místního AS z let 2017 až 2021, které realizoval management Jamese Pallotty. Podezřelých je celkem devět osob.

Zástupci klubů veškerá obvinění odmítají. "Lazio je čisté jako sklo, všechny pochybnosti rozptýlíme," uvedl římský klub v prohlášení.

Salernitana zdůraznila, že současného managementu se vyšetřování bezprostředně netýká, "protože se týká období předcházejících změně vlastníka."

Také AS Řím se proti podezřením ohradil s tvrzením, že klub vždy hrál podle pravidel a s úřady na vyšetřování spolupracuje.

Český dravec chce dobýt Itálii! Tuhle cestu si vybral sám, nepropadl iluzi, že je fotbalistou, chválí syna Jiří Vorlický