eFotbal

Pokud změna na místě trenéra klubu pomůže, jsem připravený, připustil po debaklu od Slavie kouč Zlína Jelínek

Pokud změna na místě trenéra klubu pomůže, jsem připravený, připustil po debaklu od Slavie kouč Zlína Jelínek
Pokud změna na místě trenéra klubu pomůže, jsem připravený, připustil po debaklu od Slavie kouč Zlína JelínekFlashscore
Takto nějak vypadá - na rozdíl od odpoledního remízového představení Plzně s Pardubicemi - když se střetnou týmy z opačných pólů tabulky. Slavia nedala Zlínu šanci a poslední zápas podzimu si užila opravdu ve velkém.
Reklama
Reklama

Kdo z necelých pěti tisíc diváků přišel na zlínskou Letnou o pět minut později, dorazil už k rozhodnutému. V páté minutě to totiž bylo po gólech Lingra a Douděry  0:2 pro hosty a při rozdílu obou týmů v tabulce asi bylo každému informovanému jasné, že zápas mnoho dramatu nenabídne. To po zápasu přiznal i kouč domácích Jan Jelínek. "Ráz utkání určil úvod Slavie, která do toho vstoupila gólově, a naše fatální chyby v obraně. První tři střely na bránu skončily gólem. Proti Slavii je potom už hodně těžké vracet se do zápasu, i když příležitostí na vstřelení branky jsme měli dostatek. O poločase jsme si řekli, že chceme aspoň dát gól a uvidíme, co to udělá. Kluci bojovali a ukázali, že nechtějí výsledek nechat jen tak. Ale ty fatální chyby v úvodu rozhodly,” zhodnotil Jelínek nedělní představení ševců, kteří jsou po podzimu pouhé dva body nad dnem tabulky české nejvyšší soutěže obývaném Pardubicemi. 

Jindřich Trpišovský na lavičce Slavie to samozřejmě viděl z naprosto opačné perspektivy.  Že by ale jeho hráči byli nabuzeni ztrátou Plzně odmítl. "Dobře jsme vstoupili do zápasu, měli jsme pohyb a byli jsme hodně aktivní. Navíc jsme byli i produktivní. Domácí se po našich gólech pak museli tlačit za snížením, takže se předpokládaný vývoj zápasu otočil a naši rychlí hráči měli víc prostoru. Soupeři jsme se vyrovnali v nasazení i důrazu a předvedli jsme i pěkné akce směrem dopředu. Hrálo se i před skvělou kulisou. O ztrátě Plzně s Pardubicemi jsme věděli, ale tým se koncentroval pouze na zápas. Ani jedním procentem to nemělo vliv na náš výkon," shrnoval Trpišovský.

Slavie je po podzimu na druhém místě, pouhé dva body za Plzní, přezimovat tak může relativně v klidu. Ve Zlíně lze naopak po čtvrté prohře v řadě očekávat horečnější/nervóznější atmosféru. Ostatně Jan Jelínek se k situaci vyjádřil hned na tiskové konferenci. “Jsme na předposledním místě, bodů je málo. Bohužel nám to teď nefunguje, lepí se to na nás, nevstřelíme branku. Dozadu to bylo špatné, gólmany to netrefuje. O svou pozici nemám obavy. Pokud změna pomůže týmu, klubu a přijde na řadu tato varianta, jsem připravený," pronesl možná poslední oficiální  slova jako hlavní kouč Zlína Jelínek.