eFotbal

Pope to Strakám pořádně zavařil. Na scénu se vrací Karius

Pope to Strakám pořádně zavařil. Na scénu se vrací Karius
Pope to Strakám pořádně zavařil. Na scénu se vrací KariusFlashscore
Nick Pope svým vyloučením v utkání proti Liverpoolu dostal Newcastle do značných problémů. Blížící se finále Carabao Cupu totiž bude muset odchytat Loris Karius. A ten chytal naposledy před dvěma lety.
Reklama
Reklama

Newcastle rozehrál sobotní bitvu s Liverpoolem velmi dobře. Jenže po úvodním tlaku dvakrát inkasoval a ve 22. minutě přišel i o svou gólmanskou jedničku. Rychlý protiútok Reds totiž Nick Pope zastavil rukou mimo pokutové území a byl vyloučen.

Strakám vyloučení paradoxně pomohlo, body ale putují do Liverpoolu. A fanoušci Newcastle si dělají značné starosti. Příští neděli totiž ve Wembley ve finále Carabao Cupu vyzve Newcastle Manchester United a po téměř sedmdesáti letech se pokusí na Ostrovech získat trofej.

Poslední velký triumf je ze sezóny 1954/55, tehdy Newcastle ovládl FA Cup. Na Anglický ligový pohár ještě Straky nikdy nedosáhly. 

Co se sestavy pro nedělní duel týče, jedno je jisté. Nick Pope v brance kvůli suspendaci nebude, jelikož karty z Premier League se do Carabao Cupu započítávají. A v bráně nebude moci stát ani Martin Dúbravka, který včera naskočil do rozjetého vlaku a nevedl si vůbec špatně.

Dúbravka totiž odchytal osmifinále Carabao Cupu proti Burnley v dresu Manchesteru United a ve finále tak být nemůže. Zbývá tedy jediná volba - Loris Karius. Pro bývalého gólmana Liverpoolu půjde o první finále od roku 2018, kdy Reds v boji o ušatý pohár proti Realu Madrid příliš nepomohl.

Od té chvíle Karius paběrkuje a soutěžní zápas naposledy odchytal před téměř dvěma lety. 28.. února roku 2021 v dresu Unionu Berlín získal bod za remízu 1:1 proti Hoffenheimu.

Pokud by Eddie Howe nechtěl riskovat s Lorisem Kariusem, mohl by teoreticky využít Marka Gillespieho. Třicetiletý brankář ale letos odchytal jediné utkání v Premier League 2.