eFotbal

Porto má ve svých řadách ofenzivní klenot, po kterém lační Arsenal s Newcastlem

Porto má ve svých řadách ofenzivní klenot, po kterém lační Arsenal s Newcastlem
Porto má ve svých řadách ofenzivní klenot, po kterém lační Arsenal s NewcastlemFlashscore
Letní přestupové okno nám dává jasný signál, že velký zájem bude především o nové střelce. Známé klubové značky chtějí před novou sezónou posilovat a tento krok se nevyhne ani účastníkům Premier League. Z dostupných informací plánují tento tah učinit Chelsea, Manchester United, Arsenal či Newcastle.
Reklama
Reklama

Pokud jde o poslední dva zmiňované kluby, oba dva se mají dle serveru HITC soustředit na čtyřiadvacetiletého brazilského legionáře Evanilsona. Ten je v hledáčku evropských gigantů již delší dobu, neboť v barvách Porta odvádí skvělou práci.

Evanilson přišel do FC Porto v létě 2020 z brazilského klubu Tombense. Postupem času se vypracoval do role klíčové tváře týmů. V aktuální sezóně je jeho střelecký apetit velmi znát, neboť má na svém kontě již 22 gólů napříč všemi soutěžemi.

VARANE BIJE NA POPLACH. FRANCOUZSKÝ STOPER UPOZORŇUJE NA NEBEZPEČÍ OTŘESŮ MOZKU, PROBLÉM MŮŽE ZPŮSOBIT I HLAVIČKA

O jeho kvalitách vypovídá i herní vytížení. V pětatřiceti zápasech posbíral téměř 2500 minut. Jeho konzistentní výkony vzbuzují pozornost především v Premier League. Arsenal se netají choutkami získat během léta nového střelce a o jeho kvalitách se měl možnost tamní kouč Mikel Arteta přesvědčit v rámci vyřazovací fáze aktuálního ročníku Ligy mistrů.

Newcastle již avizoval, že v létě bude na přestupovém trhu aktivní a šetřit nebude. Po vydařené minulé sezóně došlo vedení k závěru, že je nutné investovat do kádru, pokud mají mít Straky i nadále ambice bojovat o cenné trofeje a figurovat v pohárové Evropě. Zájem o Evanilsona dokládá i fakt, že zástupci anglického klubu byli spatřeni na tribuně během zápasu Porta s Estorilem.

Foto: FC Porto