eFotbal

Posily pro Baník? Přehlížení stopeři Sparty, plzeňský špílmachr i brazilský plnokrevník

Posily pro Baník? Přehlížení stopeři Sparty, plzeňský špílmachr i brazilský plnokrevník
Posily pro Baník? Přehlížení stopeři Sparty, plzeňský špílmachr i brazilský plnokrevníkFlashscore
Jakub Pokorný, Martin Chlumecký, Lukáš Budínský a Jan Juroška. Ti všichni byli minulý týden přeřazeni do ostravské rezervy, kouč Pavel Vrba přestal mít o jejich služby zájem. Dle svých slov chtěl početný kádr zredukovat, i tak je ale celkem pravděpodobné, že ještě do konce přestupního období aspoň dva hráči přijdou. O kom všem se mluví?
Reklama
Reklama

Martin Vitík (obránce, AC Sparta Praha) I když slovenský elegán Dávid Hancko už obléká dres nizozemského Feyenoordu, na situaci talentovaného Martina Vitíka se toho moc nezměnilo. Pod Brianem Priskem neodehrál v soutěžních zápasech zatím ani minutu, stoperský post mají pevně pod palcem Jaroslav Zelený s Asgerem Sörensenem. Oba hrají velmi dobře, navíc zrovna tohle je místo, kam každý trenér sahá logicky co nejméně. Vitíkovi je však pouhých 19 let, je nanejvýš důležité, aby v tomto věku hrál. Pod Pavlem Vrbou na jaře výrazně ožil, jeden čas byl možná vůbec nejlepším obráncem soutěže. Potkají se co nevidět znovu?

Filip Panák (obránce, AC Sparta Praha) Jistou variantou by mohlo být i to, že se do Ostravy bude ze Sparty stěhovat Filip Panák. Ten měl patřit k oporám Letenských, i kvůli častým zdravotním problémům si však v Praze příliš slávy dosud neužil. V živě paměti je naopak to, jak svou hrůzostrašnou minelou zavinil porážku Sparty na Rangers, kde tím de facto stvrdil její vyřazení z Evropské ligy. Dostal by teď od Vrby druhou šanci, byť jaksi někde jinde?

Aleš Čermák (záložník, FC Viktoria Plzeň) Podle informací Deníku Sport se Baník zajímá i o možnost získat Aleše Čermáka. Kreativního záložníka, jenž patří plzeňské Viktorii. Vrba ho odtamtud velmi dobře zná, pohotový dravec byl jeho oblíbený. To Michal Bílek sází na Pavla Buchu, Čermák toho v letošním ročníku zatím mnoho neodehrál. Problém je, že se mu prý z Plzně nikam příliš nechce. Zvlášť když mu tam v létě příštího roku končí smlouva a pak bude moci odejít zadarmo.

Cadu (záložník, FC Viktoria Plzeň) Podle Sportu by se Baníku líbil i rychlonohý Cadu. Brazilský plnokrevník, který se do Štruncových sadů přistěhoval v létě z Pardubic. Tam byl lídrem týmu, k podobné pozici má v novém klubu dost daleko. Přitom potenciál je v něm obrovský. A ví to i Vrba, jemuž by se takový player jistě zamlouval. Nezdá se však pravděpodobné, že by Adolf Šádek byl ochoten ho pustit.

Kristi Qose (záložník, bez angažmá) Do Viktorky přišel v létě i Albánec Kristi Qose, který zaujal působením v dresu Karviné. Na západě Čech se mu za hodně krátkou dobu povedlo to samé, jenže s fotbalem to nemělo moc společného. Během utkání ČFL na Admiře totiž neudržel nervy a oběma rukama strčil do rozhodčího Marka Pilného, za což do konce roku zůstane bez práce. Až se vrátí, za Viktorii hrát už určitě nebude. Šádek s ním totiž ukončil hned smlouvu, takže od jara by mohl válet třeba právě v Baníku. Překvapivé by to nebylo, neboť zájem o jeho služby měli v Ostravě už před sezonou.