eFotbal

Poslední dobou mám často černé myšlenky na to, že už se na vše vykašlu, přiznává první muž Chrudimi

Poslední dobou mám často černé myšlenky na to, že už se na vše vykašlu, přiznává první muž Chrudimi
Poslední dobou mám často černé myšlenky na to, že už se na vše vykašlu, přiznává první muž ChrudimiFlashscore
Tomáš Linhart už táhl východočeskou Chrudim jako hráč a nyní tak činí i na funkcionářském poli. V posledních měsících se šéf momentálně šestého celku F:NL hodně vydal kvůli rekonstrukci umělé trávy.
Reklama
Reklama

Na financování akce se sice ze sedmdesáti procent podílela Národní sportovní agentura a pět milionů přihodilo i samotné město Chrudim, ovšem hráblo se i do pokladnice klubu, který na podzim táhli zejména Filip Firbacher a Jan Záviška, kteří zařídili deset branek.

"Půl miliónu šlo z našich vlastních zdrojů, které nám nyní, bohužel, velmi chybí v rozpočtu," postěžoval si v interview pro web mfkchrudim.cz čelní představitel Chrudimi.

Finanční stránka klubu je podle jeho slov jako na houpačce. "Samozřejmě se také potýkáme s nedostatkem financí, vedu jednání i s představiteli města a cítíme, že nám chybí hlavní strategický partner. Do českého fotbalu výrazně zasáhnul covid a sami cítíme, že sport je v České republice silně finančně podhodnocený. A tím samozřejmě i fotbal. Tím samozřejmě nabádám funkcionáře z nejvyšších pater FAČR, aby více komunikovali s vládními činiteli. Naději, kterou cítíme, je tenderování televizních a marketingových práv, kde my, druholigové kluby, myslíme, že by F:NL mohla dosáhnout na takové finance, které by její úroveň výrazně pozvedly. Rozpočet klubu se pohybuje okolo 18-19 miliónů a 99 procent z něj zajišťuji a sháním já sám. Často je to už za hranou a někdy mám černé myšlenky, že skončím," přiznal Linhart.

Ten působí v chrudimském fotbale v dobrovolné funkci bez nároku na odměnu a investuje do ní čas i peníze. "Jsem zde od svých sedmnácti let a poslední dobou mám často myšlenky na to, že se už na vše vykašlu. Jenže vztah, který ke klubu mám, mi to zatím nedovolí. Cítím na svoji osobu řadu kritiky, ale většinou bohužel, od lidí, kteří jsou zcela mimo realitu a o vedení sportovního klubu nemají žádné ponětí. Troufnu si říci, že fotbalové prostředí znám velmi dobře, a co se týče vedení klubu, stále je se co učit, vytvářet a hledat nové a zajímavé spolupráce abychom ten chrudimský fotbal udrželi na úrovni, za kterou se nemusíme stydět. Velmi bych uvítal partnera, který by mě pomohl při sestavování rozpočtu klubu. Mé nabité zkušenosti za poslední roky jsou nemalým bonusem pro Chrudim a věřím, že to vše by napomohlo chrudimský fotbal udržet na pozici kvalitního klubu," představil svou vizi.

Letošní zimní přestávka byla oproti loňské, kdy se měnil trenér a velká řada hráčů, výrazně klidnější . Bude to tentokrát bez starostí o sestup? "V létě jsme to měli tak nastaveno, abychom museli v zimě dělat co nejméně změn. Neovlivnili jsme odchody dvou hráčů, kteří nyní patří do kádrů Zbrojovky Brno a Bohemians Praha 1905. Jsem za to rád, vizitkou našeho klubu je, že dokážeme hráče posouvat do první ligy. Museli jsme jejich posty nahradit jinými hráči, o kterých jsme s trenérem přesvědčeni, že nám na trávníku pomohou. Čeká nás ale extrémně náročné jaro. Minulý rok byly na odpis dva mančafty - Žižkov a Chrudim. První spadnul, zatímco my jsme se z celé situace zázračně vyhrabali. Nyní to šesté místo vypadá krásně, ale zvedám varovný prst, protože pokud se dvě nebo tři kola nepovedou, rázem budeme v patrech, kde rozhodně být nechceme. Cílem je se co nejdříve dostat do klidných vod. Prioritou našeho klubu je se zachránit, ale nebudeme si nalhávat, že máme i vyšší ambice, máme velmi kvalitní realizační tým a kádr je zase o rok starší, vyspělejší a tím pádem zkušenější," uzavřel chrudimský představitel, jehož tým jde do akce již v pátek na Vysočině.

V jakém mladíkovi má Dukla prototyp moderního útočníka s velkým potenciálem a skvělou produktivitou?