eFotbal

Poslední pokus! Majitelé United přijali poslední nabídky. Jsou rekordní!

Poslední pokus! Majitelé United přijali poslední nabídky. Jsou rekordní!
Poslední pokus! Majitelé United přijali poslední nabídky. Jsou rekordní!Flashscore
Katarský šejk Jassim a Sir Jim Ratcliffe dle anglického webu Sky Sports předložili nabídky na koupi Manchesteru United! Ve třetím - a údajně posledním - kole nabídek obdrželi současní majitelé Glazerové opravdu štědré nabídky. Je teď na nich, jestli na některou z nich kývnou.
Reklama
Reklama

Předseda katarské islámské banky potvrdil konečnou nabídku na klub několik minut před 22. hodinou, kterou stanovila rodina Glazerů jako konec třetího kola nabídkového řízení, a krátce poté předložil svou nabídku další z favoritů Sir Jim Ratcliffe, majitel společnosti INEOS.

Nabídka šejka Jassima by z United udělala nejdražší sportovní tým v historii, a to minimálně o 200 milionů liber, čímž by zastínila probíhající transakci za 4,8 miliardy liber na koupi týmu NFL Washington Commanders, nicméně stále nedosahuje hodnoty klubu, kterou Glazerovi sami ocenili na přibližně 6 miliard liber.

Zato Ratcliffova nabídka by znamenala koupi pouze něco málo přes 50 % akcií United, což by Glazerům ponechalo menšinový podíl kolem 20 %, čímž by stále měli určitý vliv na dění na Old Trafford, což je něco, čeho se fanoušci děsí.

Závěrečné kolo nabídek posunulo klub o krok blíže k ukončení pětiměsíční ságy, která se táhne od listopadu 2022, kdy Glazerovi poprvé oznámili, že zvažují prodej United.

"Lidé blízcí šejkovi mi říkali, že jsou přesvědčeni, že je to nejlepší nabídka," řekl reportér Sky Sports Kaveh Solhekol. "Myslí si, že neexistuje žádná, která by se jí přiblížila. Je to za 100 procent klubu, je to i s oddlužením a peníze budou k dispozici nejen pro Erika Ten Haga, ale také na zlepšení infrastruktury kolem klubu. Katařané chtějí udělat něco podobného, co udělali City."