eFotbal

Poslední zápas Piquého kariéry? Jak ze špatného snu. Loučící se stoper dostal červenou, aniž by odehrál jedinou vteřinu

Poslední zápas Piquého kariéry? Jak ze špatného snu. Loučící se stoper dostal červenou, aniž by odehrál jedinou vteřinu
Poslední zápas Piquého kariéry? Jak ze špatného snu. Loučící se stoper dostal červenou, aniž by odehrál jedinou vteřinuFlashscore
Mistr světa i Evropy z let 2008, 2010 a 2012 Gerard Piqué nezakončil svou profesionální kariéru zrovna dvakrát slavně. Svou pouť profesionálním fotbalem totiž uzavřel kuriózní červenou kartou, kterou obdržel v rámci 14. kola LaLigy na půdě Osasuny Pamplona.
Reklama
Reklama

Paradoxní na celé situaci je zejména skutečnost, že ostřílený stoper do úterního klání vůbec nezasáhl a po celý duel, který Barca i přes oslabení nakonec ovládla 2:1, seděl jen na lavičce náhradníků.

Co se stalo? Rozezlenému pětatřicetiletému zadákovi se nelíbilo právě vyloučení spoluhráče Roberta Lewandowského, který šel předčasně do sprch po druhé žluté kartě již po půl hodině hry (červenou spatřil po dlouhých devíti letech). Kolega Busquetse, Pedriho a spol. navíc nesouhlasil ani s odpískáním rohového kopu, po kterém šel domácí klub již po pár minutách do vedení.

Po završení první půli si to tak bývalý obránce Zaragozy i Manchesteru United namířil na trávník přímo za hlavním rozhodčím Jesusem Gilem Manzanem a diskutoval s ním po celou dobu v tunelu.

Přesný obsah jeho sdělení pochopitelně známý není, nicméně na místě mělo něco padnout o "zas*ané ostudě". Také proto už z útrob stadionu v Pamploně vůbec nevyšel a sudí ho během poločasové přestávky vyloučil.

Piqué původně neměl být do úterního klání vůbec nominován a s katalánským publikem se loučil již ve víkendovém domácím utkání s Almerií (2:0). V něm figuroval v základní sestavě slavné značky z Camp Nou a na ploše pobyl 84. minut, než ho za velkého aplausu střídal Christensen.

Kouč nynějšího lídra tabulky Xavi, jenž v emotivním souboji dostal žlutou kartu také, ho však nakonec vzal s sebou také na poslední výjezd podzimní části, ale dle výše uvedených skutečností o příliš dobrý tah nešlo.

Jeden z nejlepších individuálních výkonů českého hráče v historii TOP 5 evropských lig slaví přesně 20 let