eFotbal

Poslední zápasy o všechno. Dokáže Beauguel srazit Slavii na kolena? A co na to bývalý kapitán Viktorky?

Poslední zápasy o všechno. Dokáže Beauguel srazit Slavii na kolena? A co na to bývalý kapitán Viktorky?
Poslední zápasy o všechno. Dokáže Beauguel srazit Slavii na kolena? A co na to bývalý kapitán Viktorky?Flashscore
Největší hrozba pro Slavii v zápase s Plzní? Netřeba přemýšlet, Jean-David Beauguel je s 15ti góly nejlepším střelcem soutěže a navíc hraje ve své životní formě. Dokáže vykopat Plzni titul před svým odchodem?
Reklama
Reklama

Beauguel před týdnem sestřelil dvěma trefami Slovácko a na třetí branku přihrál Sýkorovi. V přímém souboji nejlepších ligových střelců vymazal 14gólového Jurečku, kterého sesadil z pozice lídra střelců. Přestože Plzeň po sezoně opustí, dává jí maximum. Žene ho motivace stát se králem střelců této sezony a ligový titul.

„Bogy je pro Plzeň velkou zbraní. Je typem hráče, který má jednu šanci a tu promění. Když se Plzni nedařilo, dokázal ji spasit gólem," uvedl bývalý kapitán Beauguela z Viktorie Roman Hubník, dlouholetá opora Plzně. „Má fazonu. Je ve správném prostoru, dokáže navíc přesně zakončit. Má tohle v sobě. Navíc když k němu přijde na hřiště Choras (útočník Tomáš Chorý), jako proti nám... Bylo to nechutné, těžko se oba brání," doplnil Hubník.

Třicetiletý Francouz hraje v životní formě, umí zasadit úder jak ze země, tak ze vzduchu a při každé příležitosti musí obrany soupeřů počítat s tím nejhorším. V posledním zápase s Hradcem slávistická obrana doslova tekla, takže se pro Beauguela nabízí šance jako nikdy. Srazit Slávii na kolena a odejít jako hrdina.

Po této sezóně je jasné, že tento Francouz v kádru Viktorie nezůstane a i proto je na něm vidět, jak moc je hladový po úspěchu, který by mu mohl uhrát nějaké lukrativní angažmá.  Jean-David působí v Česku od léta 2014 a doposud nastřílel 62 branek. Více jak polovinu jich zaznamenal v plzeňské dresu.

Jde o všechno. Zvládne Beauguel tlak okolí a veřejnosti a dovede tak Plzeň k vysněnému titulu nebo z Doosan arény odejde s pachutí druhého místa, i když s korunou krále střelců? 

zdroj: Sport.cz