eFotbal

Potočný už nemá hlavu dole: Trenéři mi dali důvěru a bylo vidět, že mi věří i kluci. Cítím se pak dobře

Potočný už nemá hlavu dole: Trenéři mi dali důvěru a bylo vidět, že mi věří i kluci. Cítím se pak dobře
Potočný už nemá hlavu dole: Trenéři mi dali důvěru a bylo vidět, že mi věří i kluci. Cítím se pak dobřeFlashscore
Zlín se od porážky na Spartě zvedl a mobilizoval. Z posledních čtyř utkání vytěžil 10 bodů za tři výhry a jednu remízu, dostal pouze jeden gól a v tabulce už ztrácí pouhé dva body na osmé Pardubice, což znamená, že se mu dýchá mnohem lépe, než před pár týdny.
Reklama
Reklama

Proti Dynamu České Budějovice (3:0) si připsal druhou trefu v dresu Ševců Roman Potočný, jenž je na zlínské Letné zapůjčen z Baníku Ostrava. "Hned jak jsem přišel, dali mi trenéři důvěru. Bylo vidět, že mi věří i kluci. Cítím se pak dobře. Předtím jsem byl fakt hlavou dole. Tohle prostředí a tahle změna mi prospěla a jsem za ni strašně rád," citoval idnes.cz slova bývalé opory Teplic i Liberce.

Jak se mu vůbec hraje z levé strany záložní řady, když má střelu přes nohu? "Kromě prvního půlroku v Teplicích tam nastupuji pořád. Jsem rád, že dávám i góly, že na ně jenom nepřihrávám. Sedí mi to, i když zprava to mám raději. Ale je tam Youba Dramé, také se mu střelecky daří," připomněl současný svěřenec trenéra Bohumila Páníka, jehož vyjádření nabídl web idnes.cz.

To, že by mohla žlutomodré přibrzdit a vykolejit mezinárodní přestávka, která navíc bude kvůli odloženému střetu s Viktorií Plzeň ještě o něco delší, si zkušený fotbalista nemyslí. "Nevadí. Důležité, že jsme vyhráli. Odpočineme a dobijeme baterky. Máme přáteláky. Hlavně bude dobrá nálada. Je vidět, že jsme se psychicky zvedli," liboval si spoluhráč Procházky, Jiráčka, Poznara a spol.

Jediné, co ho o víkendu mrzelo, bylo devátá žlutá karty v ročníku, kterou navíc dostal zbytečně a sice za řeči. Zatímco v Ostravě viděl sedm, ve Zlíně již dvě žluté. "Mrzelo mě to hodně. Už v zápase s Mladou Boleslaví to rozhodčí na lajně pískal jak košíkovou. Vůbec se mi to nelíbilo. Dostal jsem kartu za to, že jsem mluvil s Čavošem, a ne s ním. Neměl to pod kontrolou," uzavřel na idnes.cz devětadvacetiletý Potočný.

Nepřeceňujme to, přijdou lepší soupeři, krotil emoce po debaklu Příbrami ostravský trenér Smetana

Zdroj: idnes.cz