eFotbal

Poulolo o rasismu na Letné: Byl jsem velmi rozzlobený a měl jsem tendenci dokonce odejít ze hřiště

Poulolo o rasismu na Letné: Byl jsem velmi rozzlobený a měl jsem tendenci dokonce odejít ze hřiště
Poulolo o rasismu na Letné: Byl jsem velmi rozzlobený a měl jsem tendenci dokonce odejít ze hřištěFlashscore
V osmdesáté minutě napínavého víkendového střetu Sparta - Sigma hučela část letenských fanoušků na hostujícího obránce Florenta Poulola, jenž tak čelil rasismu.
Reklama
Reklama

"SK Sigma Olomouc kategoricky odsuzuje jakékoliv rasistické projevy na fotbalových stadionech. Tyto projevy nejsou v žádném případě v moderní společnosti akceptovatelné. Klub vyjadřuje Florentovi veškerou podporu a pochopení," zaznělo na stránkách sigmafotbal.cz.

Vedení hanácké značky těší, že příznivci mohou opět na stadionu ve větším počtu a hráče povzbuzují ke kvalitním výkonům. Výborný dojem ze zápasu, v němž padlo pět branek, však pokazilo nevybíravé chování části sparťanských fandů, kteří svěřence Václava Jílka počastovali hučením i rasistickými urážkami...

"Věříme, že příslušné orgány v součinnosti s domácím klubem vyšetří tento nepřijatelný incident a budou z něj vyvozeny patřičné důsledky," pokračovalo v oficiálním vyjádření týmu, který je doma na Andrově stadionu.

Sám zadák s minulostí v Getafe či Arles-Avignonu hodnotil výjezd do metropole následovně: "Jsem zklamaný z toho, že se tato událost vůbec stala. V první chvíli jsem byl velmi rozzlobený a měl jsem tendenci dokonce odejít ze hřiště. Kapitán a další spoluhráči mě ovšem podpořili. Řekli jsme si, že zápas dohrajeme. Jsme profesionálové a chceme se soustředit pouze na fotbal,“ uzavřel na sigmafotbal.cz čtyřiadvacetiletý obránce, jenž dosud za Sigmu odehrál 26 prvoligových duelů, zatím neskóroval a na konto si připsal 8 žlutých provinění.

Depay už skóroval za Barcu, Real i Manchester United překvapivě prohrály, Mourinha potěšil Džeko

Zdroj: sigmafotbal.cz