eFotbal

Poznatky Bosáka? Mandous odchytal nejhorší zápas v dresu Slavie, Ousouovi nucená pauza možná pomůže

Poznatky Bosáka? Mandous odchytal nejhorší zápas v dresu Slavie, Ousouovi nucená pauza možná pomůže
Poznatky Bosáka? Mandous odchytal nejhorší zápas v dresu Slavie, Ousouovi nucená pauza možná pomůžeFlashscore
Jaromír Bosák po slávistickém postupu uvedl, že byli pražští hosté i přes těsnou prohru 3:4 kvalitnějším týmem než LASK Linec. Dostat ale od průměrného rakouského celku pět branek, byť tři z toho v oslabení, je podle něj k zamyšlení.
Reklama
Reklama

Komentátor České televize příliš nekvitoval ani vyloučení mladého švédského stopera Aihama Ousoua, jehož se první čtvrtfinálové klání týkat nebude. "Během krátké doby inkasoval dvě žluté karty. Už jedna by stačila, aby nemohl nastoupit ke čtvrtfinálovému duelu. Navíc oba zákroky vedoucí ke kartám byly hodně zbytečné, spíše by se slušelo napsat hloupé. Máte jednu žlutou a saháte po protihráči, mířícím do rohu hřiště, rukama a ještě ho přibrousíte nohama. Nonsens. Rozhodčí učinil to, co mu pravidla ukládají, a Ousou zamířil do sprchy. Což je zase o starost víc pro Jindřicha Trpišovského směrem k dalším týdnům. K vidění bude znovu jiná stoperská dvojice. Na druhou stranu možná pauza švédskému reprezentantovi pomůže. Nejen ve čtvrtečním utkání mi připadal poněkud nejistý, míč ho moc neposlouchal, zkrátka to nebylo ono," všiml si ve svém sloupku pro seznamzpravy.cz autor celé řady knižních publikací.

Nejlepší zápas jara podle něj neprožil ani Aleš Mandous. "Po třetí gólové momentce v podání slávistů se zdálo, že fotbalový svět je růžový a voňavý, bez jakéhokoli rušivého elementu. Bohužel do hry vstoupily chyby. Podepsal se určitě i Aleš Mandous. Řekl bych, že odchytal nejhorší zápas v dresu Slavie. Už gól na 1:1 byl z gólmanského pohledu poněkud podezřelý. Ovšem střelu Wiesingera zdálky zkrátka musí chytit, na řeči typu míč zaplaval neslyším. Situaci prostě špatně vyhodnotil," kritizoval devětadvacetiletého strážce svatyně člen Realu TOP Praha, jehož stanovisko nabídl web seznamzpravy.cz.

Pokud by byl hlavním arbitrem on, Srdjana Plavšiče by nevyloučil a sešívané "S" do devíti neposlal. "Nechci belgického sudího přílišně kritizovat, ale zdálo se mi toto rozhodnutí poněkud přísné. Ale k vyrovnání na 3:3 vedlo především to, že při volném přímém kopu zeď slávistických hráčů byla hodně hladová. Rozestoupila se, následná dvojnásobná teč posunula míč ke Gruberovi a vedení se rozplynulo. Staré pravidlo platí i na hřišti, kde se válí okresní přebor – jestli se bojíš rány, nelez do zdi. Nesmíš uhnout. Stalo se. No a o chvíli později už domácí vedli. Naštěstí dostal Mandous jesle vedoucí k poslednímu gólu až v samotném závěru utkání, když už toho linečtí fotbalisté nemohli moc udělat," uzavřel na seznamzpravy.cz dlouholetý novinář, jehož jde nově slyšet také v podcastu Nosiči vody.

Baha nadchli fanoušci na výjezdu: Nemám slov, bylo to šílené, jak kdybychom hráli domácí zápas

Zdroj: seznamzpravy.cz