eFotbal

Prášky na záda i koleno, ale Gedeon tvrdí muziku v divizi také v šestačtyřiceti: Dopingovou kontrolou bych prošel

Prášky na záda i koleno, ale Gedeon tvrdí muziku v divizi také v šestačtyřiceti: Dopingovou kontrolou bych prošel
Prášky na záda i koleno, ale Gedeon tvrdí muziku v divizi také v šestačtyřiceti: Dopingovou kontrolou bych prošelFlashscore
Z nyní šestačtyřicetiletého Patrika Gedeona se stala legenda chomutovského fotbalu a exslávista s minulostí v Blšanech, Dukle, Vaduzu či Wisle Plock stále pomáhá tamnímu FK v Divizi B.
Reklama
Reklama

V tabulce je jeho severočeská družina dvanáctá, což není až taková sláva, nicméně po hrozivém startu do sezony mohlo být ještě hůře. "Spíše koukáme pod sebe, abychom se tam nedostali, protože start byl šílený. Třeba se mnou to neudělalo nic, takže jsem byl pořád klidný. Je mi 46 let, takže jsem si šel zaběhat. S kluky to možná trošičku zamávalo a moc se nám nedařilo," vyprávěl před časem na stránkách fcchomutov.cz trojnásobný reprezentant Česka z let 2002 a 2003.

Jeho celek zatím naposledy prohrál s vedoucím Baníkem Most-Souč a má před sebou výjezd na půdu Olympia Březová. Gedeon chce pomáhat, i když mu vždy není úplně do zpěvu. "Jsou zápasy, kdy je to pro mě jako za trest. Mám v sobě nějaké brufeny a podobné prášky na záda a koleno, dopingovou kontrolou bych ale prošel," usmíval se v rozhovoru pro denik.cz známý internacionál.

Zatím odehrál každý zápas. "Trenér mě pořád staví. Nečekal jsem, že odehraju vše. Ale nestěžuju si, já hraju opravdu moc rád. Moc nás není, v zimě odešli čtyři hráči. Tak možná i proto se pořád do sestavy dostanu. Máme osu zkušených, na ně se pak nabaluje mládí. Já moc neopouštím střed. Chtěl bych být víc aktivní, ale mám svůj věk," doplnil na denik.cz kapitán Chomutova.

Ten si mimochodem na současné adrese v průběhu podzimu zahrál i se svým devatenáctiletým potomkem, Filipem který už je ale od jara v Ústí nad Labem. "Já byl na jednu stranu rád, že jsme spolu, na druhou jsem byl ale naštvaný, že hraje jen divizi. Tenhle prales si může zahrát ve čtyřiceti. Proto jsem byl nadšený, že šel do Ústí, kde sbírá zkušenosti. A věřím, že se někdy objeví i výš," uzavřel v rozhovoru pro Deník "Gedy".

Bílkův titul je za dané situace cennější než ty Vrbovy. Vyhrál i vodník českého zatuchlého rybníčku Šádek

Zdroj: fchomutov.cz, denik.cz