eFotbal

Překvapivý konec! Legenda se vrátila domů, po pár týdnech mizí

Překvapivý konec! Legenda se vrátila domů, po pár týdnech mizí
Překvapivý konec! Legenda se vrátila domů, po pár týdnech mizíFlashscore
V lednu přišel na hostování, v červenci nastoupil do Hajduku natrvalo a v srpnu už ve Splitu není. Cesta Ivana Perišiće (35) v chorvatském klubu skončila, důvodem jsou vzájemné neshody s trenérem Gennarem Gattusem (46).
Reklama
Reklama

Sportovní ředitel Hajduku Split Nikola Kalinič potvrdil to, o čem se v posledních dnech mluvilo. Perišić už není hráčem Hadjuku Split po neshodách s trenérem Gattusem. Skončil na vlastní žádost.

"Mrzí nás atmosféra, která se vytvořila a která měla mimořádně negativní dopad na klub, ale především na Ivana a jeho rodinu, kteří nezaslouženě zažili spoustu nepříjemností. Od prvního dne bylo jasné, že Ivan po létě pravděpodobně zůstane. Bohužel v posledních dnech došlo k nedorozumění, které vyústilo ve smírnou dohodu a obě strany v klidu dospěly k závěru, že spolupráce nebude pokračovat," uvedl Kalinić v prohlášení na klubovém webu.

"V nejbližších dnech se rozhodne, zda rozchod proběhne formou přestupu, nebo vzájemného ukončení smlouvy. Vzhledem k velké důležitosti nadcházejícího zápasu se pozornost celého klubu soustředí na odvetu s Ružomberokem (třetí předkolo Konferenční ligy, první zápas skončil 0:0), a proto zvu fanoušky, aby plně podpořili tým a trenérský štáb na cestě do play off," dodal ředitel klubu.

Chelsea si měla pojistit Palmera na dalších devět let

Podle spekulací mohl Perišić před změnou trenéra doufat ve stálé místo v týmu, ale vedení Hajduku najalo Gattusa a ten se s chorvatskou reprezentační hvězdou jednoduše nemá rád. Oba si vzájemně neváží svých schopností, což vyústilo v Perišićovu žádost o vyřazení z týmu jen krátce poté, co v červenci podepsal smlouvu na celý ročník.

Odchovanec Hajduku Split se do Chorvatska vrátil už v lednu, kdy přišel z Tottenhamu na hostování. Následně přestoupil natrvalo. Nakonec však za klub odehrál jen 12 zápasů, ve kterých vstřelil jeden gól.