eFotbal

Přestupový trh nenudí. Kvintet šokujících momentů, které nenechaly veřejnost v klidu

Přestupový trh nenudí. Kvintet šokujících momentů, které nenechaly veřejnost v klidu
Přestupový trh nenudí. Kvintet šokujících momentů, které nenechaly veřejnost v kliduFlashscore
Letní přestupové okno letos ještě prakticky nezačalo, přesto jsme již svědky celé řady šokujících momentů. Jaro bylo plodné na spekulace, jaké tváře by mohly měnit klubové barvy, ale ne vždy se zakládaly na pravdě. Nyní přichází na řadu vzrušující období, které dle prvních týdnů dává jasně najevo, že se máme na co těšit. Podívejme se na kvintet šokujících momentů letošního přestupového okna podle portálu Sportskeeda, které nenechaly veřejnost v klidu.
Reklama
Reklama
5) Joselu do Realu Madrid

Dokud není vše stvrzeno smlouvou a podpisem, může se stát prakticky cokoliv. Někdy ale nechce veřejnost věřit možnému spojení sil až do oficiálního představení klubem. Velkým překvapením byl nečekaný tah Realu Madrid, který v těchto dnech dnech oznámil příchod třiatřicetiletého útočníka Josela.

Španělský útočník má již s Realem společnou historii, přestože se v roce 2010 na San Bernabéu příliš neohřál. Poslední sezónu strávil v Espanyolu, který se však v LaLize nedokázal udržet a stal se jedním ze sestupujících. Real se rozhodl vsadit na zkušeného útočníka, jedná se o dvouleté hostování.

Foto: RCD Espanyol

4) Youri Tielemans do Aston Villy

O belgického středopolaře již během jara projevovaly zájem zvučné značky. Byl tu Liverpool, ale třeba i Manchester United či Arsenal. Odchod Tielemanse z Leicesteru byl brán jako hotová věc, jen mnohé na Ostrovech překvapuje, že se jeho zaměstnavatelem nakonec stala Aston Villa.

Villains mají za sebou dobrou sezónu a trenér Unai Emery může nyní vábit zajímavé posily do dalších bojů. Tielemenas se má hlásit na nové adrese na začátku července. Lišky tak přichází o jeden ze svých klenotů, ale v druhé nejvyšší soutěži ani nemohly počítat, že by u nich zůstal. Šokující je ale výběr adresy, když mezi nabídkami figurovali tak velcí angličtí giganti.

Foto: Leicester City FC

3) Rúben Neves do Al-Hilalu

Tento transfer má být také ohlášen v brzkých dnech, přesto mu mnozí stále nemohou uvěřit. Portugalský záložník Rúben Neves byl v minulosti spojován se zájmem Barcelony, Manchesteru United či Arsenalu. V barvách Wolves si říkal o mnohem lepší angažmá, přesto se rozhodl vyslyšet volání z arabského světa.

Podle renomovaného novináře Fabrizia Romana už byla odsouhlasena pětiletá smlouva, která Nevesovi přinese nemalé peníze. Al-Hilal tak hlásí další zajímavé jméno, které se mu podařilo ukořistit z Evropy.

Foto: Wolverhampton Wanderers FC

2) Karim Benzema do Al-Ittihadu

Ještě jedna nabídka na prodloužení údajně ležela na stole, ale odchovanec Lyonu se rozhodl zvednout kotvy. Real Madrid nečekal, že Benzema spolupráci ukončí, ale noční můra se stala realitou. Pětatřicetiletý francouzský útočník v uplynulé sezóně naskočil do 43 zápasů, ve kterých si připsal 31 přesných zásahů.

Vítěz loňského ročníku ankety Zlatý míč se rozhodl po čtrnácti letech opustit San Bernabé a zamířit do Saúdské Arábie, kde vyslyšel volání tamního Al-Ittihadu. Smlouva byla uzavřena na tři roky a Benzema s i přijde na více jak 100 milionů eur.

Foto: Real Madrid C.F.

1) Lionenl Messi do Interu Miami

Jeden z hlavních favoritů na zisk Zlatého míče pro rok 2023 po dvou letech pláchl z Parku Princů. Nervozita ze strany hráče i vedení klubu stoupala a bráno bylo za hotovou věc, že argentinský reprezentační kapitán zkusí hledat štěstí jinde. Mnozí ale věřili, že se vrátí do klubu svého srdce, který sídlí na Camp Nou.

Lionel Messi nakonec ale návrat do Barcelony neuskutečnil, naopak míří za velkou louži, kam jej zlákal David Beckham do Interu Miami. Americká MLS ráda využívá služeb ostřílených veteránů, kteří sem jezdí dožívat své bohaté kariéry.

Foto: Paris Saint-Germain FC