eFotbal

Prezident Barcelony dal ultimátum Dembelemu na prodloužení, sdělil, že De Jong není na prodej a přiznal schůzku s agentem Ronalda

Prezident Barcelony dal ultimátum Dembelemu na prodloužení, sdělil, že De Jong není na prodej a přiznal schůzku s agentem Ronalda
Prezident Barcelony dal ultimátum Dembelemu na prodloužení, sdělil, že De Jong není na prodej a přiznal schůzku s agentem RonaldaFlashscore
Prezident Barcelony Joan Laporta udělil ultimátum k možnému prodloužení smlouvy francouzskému útočníkovi Ousmane Dembelemu a rovněž uvedl, že navzdory dluhům nehodlá klub v létě prodat Frenkie de Jonga.
Reklama
Reklama

Dembele je dlouhodobým přestupovým cílem londýnské Chelsea a v „Barce“ mu již vypršela smlouva. A ačkoliv to vypadalo, že na Camp Nou již Francouz budoucnost nemá, Laporta naznačil, že možnost pokračovat v Katalánsku ještě má. Musel by ovšem kývnout na nejnovější nabídku smlouvy od Barcelony. Pokud nároky na svůj plat nesníží, tak podle Laporty prostě v Barceloně končí. „Dembele má nabídku, na kterou odpověděl a jednáme dál. A jsme ochotni jednat dál, dokud nebudeme mít zájem. Pokud náš návrh nepřijme, nemůže tu zůstat. Musí ho přijmout, protože pokud ne, prostě nebude pokračovat. Složky smlouvy jsme museli přizpůsobit možnostem platovému tarifu, tak aby nedocházelo k nevyváženostem,“ uvedl prezident Barcelony k pětadvacetiletému Francouzovi.

„Na přestupovém trhu nikam nespěcháme, ale zároveň s ním nemůžeme jednat do nekonečna. Nechceme, aby případné jiné posily, o které máme zájem, přestaly čekat,“ vzkázal Laporta Dembelemu.

Ten se rovněž vyjádřil i k možnému (ne)uvolnění nizozemského záložníka Frenkie de Jonga. Ten je podle spekulací primárním letním přestupovým cílem Manchesteru United poté, co na jeho lavičku usedl další Nizozemec Erik ten Hag. A ačkoliv by podle serveru 90min.com byl klub z Old Trafford za šikovného záložníka poslat Barceloně až 85 milionů eur, podle Laporty je pětadvacetiletý Nizozemec neprodejný. „Je to hráč Barcy. Nechceme ho prodat. Víme, že má nabídky, ale teď jej prodávat nechceme. I když by nás to mohlo do budoucna zajímat,“ řekl Laporta o De Jongovi.

Prezident Barcelony zároveň přiznal, že absolvoval společný oběd s agentem Cristiana Ronalda Jorgem Mendesem. Hvězdný Portugalec sa údajně chystá opustit United. „Diskutovali jsme všeobecně o přestupovém trhu, ale nebudu konkretizovat, o jakých hráčích jsme hovořili," poznamenal.

Zdroj: 90min.com

Pokyny musím ještě více navnímat, Slavia hraje trochu jiný systém, než na co jsem já zvyklý, přiznává Jurečka