eFotbal

Priske miluje práci s mladíky i hráči z akademie a říká: Není pochyb o tom, že chceme vrátit titul zpět na Spartu

Priske miluje práci s mladíky i hráči z akademie a říká: Není pochyb o tom, že chceme vrátit titul zpět na Spartu
Priske miluje práci s mladíky i hráči z akademie a říká: Není pochyb o tom, že chceme vrátit titul zpět na SpartuFlashscore
V jakém duchu se neslo premiérové interview nového trenérského šéfa Sparty Briana Priskeho? Ten je dle svých slov šťastný, že může být součástí skvělé letenské rodiny.
Reklama
Reklama

"Je tady hodně dobrých hráčů. A bylo to tak i v historii. Těším se na spolupráci s realizačním týmem a samozřejmě hráči. Vedli jsme opravdu zajímavé debaty s vedením klubu, s Tomášem Rosickým i s majitelem. Už se nemůžu dočkat, až začnu trénovat," přiznal na stránkách sparta.cz bývalý kouč Midtjyllandu, který s dvanáctinásobným mistrem Česka vyjednával pár dní...

"Naštěstí jednání o smlouvách řešili jiní lidé. Pro mě a Tomáše to bylo jednoduché. Řešili jsme fotbalové věci. Došlo na mou fotbalovou filozofii, můj způsob hry a jak tým vedu. Prostě jsme dobře probrali pohled na fotbal," přidal na klubovém webu stratég, jenž prošel také Antverpami.

Jeho filozofie se hodně shoduje s hodnotami, jaké vyznává právě letenské "S". "To znamená, že chci dominovat na míči, mít vysoké držení balonu a vytvářet si hodně šancí. Musíme také být schopni prolomit soupeřovu defenzivu. Stejně tak musíme mít naopak dobré postavení v defenzivě. Musíme hrát v defenzivě agresivně. Rád bych, aby naši hráči měli hodně síly, aby byla vysoká intenzita hry s míčem i bez něj. Očekávám, že tady na domácím stadionu ukážeme sílu, budeme mít podporu našich fanoušků. Je také důležité, abychom jim ukázali ten správný signál. Tady doma můžeme získávat hodně bodů," přiblížil nový šéf Karabce, Vitíka, Hancka a spol., jehož dosavadní konto zdobí dva tituly mistra dánské Superligy.

Ten se na Strahově i v Generali Česká pojišťovna aréně těší i na práci s mladou krví. "Miluju práci s mladými hráči a s hráči z akademie. To je také jedna z důležitých věcí ve fotbale. Sparta má dobrou kulturu, je to klub s bohatou historii. Má za sebou velké výsledky, ale také dokázala vychovat spoustu hráčů. O tom jsme s Tomášem Rosickým také mluvili. Akademie je opravdu důležitá a myslím, že to je v tomto klubu také klíčový faktor. Jsme schopni poslat mladé hráče na hřiště, aby přinesli dobré výsledky. Stejně tak Sparta dokáže hráče následně prodat do zahraničních klubů. To je důležitá součást práce v tomto klubu. Ano, mladí hráči jsou důležitým aspektem, který mě podle mého názoru spojuje se Spartou, to propojení mezi prvním týmem a akademií. Už jsem viděl tréninkové zázemí. Jak jsem řekl, opravdu se těším na spolupráci se všemi. Chci, aby se do prvního týmu zařadilo co nejvíc našich hráčů," nastínil na sparta.cz dánský odborník.

Ohledně Sparty dobře ví, že od posledního primátu uplynula již řada let. "To bude určitě naše ambice, že chceme vrátit titul na Spartu. Klub se zasloužil o rozvoj spousty hráčů, Tomáš byl jedním z nich. Sparta hrála nedávno v Dánsku proti Brøndby, takže o ní vím docela dost. Líbí se mi její styl hry a více hráčů, kteří jsou v kádru. Pokud se nám podaří udělat malé taktické změny, tak věřím, že můžeme dosáhnout skvělých věcí. Budu k tomu přistupovat podobně jako v Midtjyllandu, a to že musíme být připraveni být favority v řadě zápasů, být dominantní, vytvářet si šance a dokázat je proměnit. Doufám, že budeme silní v defenzivě, abychom nedostávali tolik gólů, jako tomu bylo poslední roky. Bude to náročné. Jedná se o těžkou soutěž, což bylo vidět i v této sezoně v podobě Plzně a Slavie, tedy týmů, které bojují o titul každý rok. Musíme dělat maximum, to se nám podaří pouze, budou-li dobře spolupracovat hráči, realizační tým, management a doufejme, že i spousta našich skvělých fanoušků. Když podepíšete na Spartě, tak máte jen jeden cíl – být nejlepší. To je také důvod, proč jsem přišel. Vím, jak vysoké jsou tady ambice, které jdou od majitele až po nás, kteří budeme na hřišti každý den. To je ambice, kterou máme jako Sparta. Každý se musí vypořádat s tlakem, stejně tak i já. Je to na nás, realizačním týmu, hráčích a managementu, abychom spolu úzce spolupracovali. Rozhodující ve fotbale je udržet koncentraci, mít disciplínu a tvrdě pracovat každý den. To pak vyústí v to, že se dostaví výsledky, které chceme. Není pochyb o tom, že chceme vrátit titul zpět na Spartu," ubezpečil sparťanské publikum pětačtyřicetiletý expert.

Zdroj: sparta.cz