eFotbal

Priske před finále v Kataru: Pro oba týmy to bude těžkých 90 minut. Messi si ale zaslouží vyhrát

Priske před finále v Kataru: Pro oba týmy to bude těžkých 90 minut. Messi si ale zaslouží vyhrát
Priske před finále v Kataru: Pro oba týmy to bude těžkých 90 minut. Messi si ale zaslouží vyhrátFlashscore
Dánský trenér ve službách Sparty Brian Priske se těší na nedělní finále mistrovství světa mezi Argentinou a Francií. Šance obou mužstev považuje za vyrovnané. Je ale toho názoru, že si hvězdný argentinský útočník Lionel Messi zaslouží šampionát vyhrát. Také si myslí, že turnaj v Kataru z trenérského hlediska přinesl zajímavé aspekty.
Reklama
Reklama

Argentina, nebo obhájce trofeje Francie ovládne MS potřetí v historii. „Na finále se těším. Podle mě je to 50 na 50. V některých ohledech si Messi zaslouží mistrovství světa vyhrát. Pro oba týmy to bude těžkých 90 minut. Ten, kdo bude bránit lépe, si vypracuje i šance v útoku," řekl Priske novinářům po výhře 3:1 nad Žilinou v přípravném utkání na Strahově.

Turnaj podle něj přinesl i zajímavé poznatky z trenérské oblasti. „Rozhodně. Když se podíváme celkově na šampionát, vidíme vzorec, v němž týmy velmi dobře a kompaktně brání. Přijde mi, že dost gólů padá z protiútoků. Vytváří se více volného prostoru," řekl pětačtyřicetiletý rodák z Horsensu. „Podívejte se na Francii. Občas nechávají iniciativu na soupeři. To mě trochu překvapuje," uvedl někdejší kouč Midtjyllandu nebo Antverp.

Se Spartou, s níž mu po 16 kolech podzimní části patří v lize třetí místo, pomalu finišuje první část zimní přípravy. Vedle ní si užívá i vánoční atmosféru. „Trochu jsem si město prošel a také část, v níž bydlím. Na Vinohradech jsou krásné trhy. V tuhle chvíli je to parádní, je zima. Doufám, že zítra budeme mít den volna, abych se mohl víc projít a nasát atmosféru," konstatoval Priske.

Přípravu zakončí Letenští ve středu, druhou část načnou 3. ledna. Priske stráví volno v rodné zemi. „Doufám, že na mě rodina doma čeká. Příští týden se vydám domů. Strávím čas s rodinou a užiju si to s ní," podotkl někdejší hráč Genku, Portsmouthu nebo dánské reprezentace.