eFotbal

Priske si vytáhl z druholigové rezervy Kukučku, Goljana i Kaštánka a sleduje také pár hráčů z devatenáctky...

Priske si vytáhl z druholigové rezervy Kukučku, Goljana i Kaštánka a sleduje také pár hráčů z devatenáctky...
Priske si vytáhl z druholigové rezervy Kukučku, Goljana i Kaštánka a sleduje také pár hráčů z devatenáctky...Flashscore
Pražská Sparta přezimuje v tabulce FORTUNA:LIGY na třetím místě, ale během jara by ještě ráda promluvila do bojů o mistrovský titul. Letenský kouč dánského původu Brian Priske avizuje, že hráčům dá pořádně do těla a v plánu je má udržet ve vysoké fyzické úrovni, aby jeho svěřenci dokázali navázat na vydařený konec podzimu.
Reklama
Reklama

Sparta zažila během podzimu kolísavé výkony a záblesky zlepšení následně devalvovala bodovými ztrátami. Hned na začátku sezóny vypadala v předkole Konferenční ligy, což bylo nabourání cílů stanovených v létě.

„Cílem těchto tří týdnů je udržet naši fyzickou úroveň vysoko. Od léta jsme opravdu tvrdě pracovali na fyzičce, spousta hráčů se posunula a dostala se na úroveň, se kterou jsem celkem spokojený. Musíme se tedy postarat o to, abychom ji udrželi, jelikož v lednu máme pouze tři a půl týdne a už nás čeká první zápas s Olomoucí, takže se musíme po fyzické stránce udržovat na vysoké úrovni. Také je třeba vrátit hráče, kteří byli zranění, do tréninkového procesu a dostat je do formy. Na konci podzimu jsme na můj vkus měli příliš mnoho zraněných, takže je naším cílem je opět zapojit do procesu. V plánu je trénovat jak fyzicky, tak i takticky, a mimo jiné si také samozřejmě užít trochu společného času, který nebude tolik zatížený okolním tlakem. Nebudeme hrát žádná důležitá utkání, takže plánem je využít následující týdny v tomto duchu a pokud všechno půjde tak, jak má, budeme kvalitně připraveni,“ nechal se slyšet pětačtyřicetiletý dánský kouč.

Do A-týmu nakoukne hned několik tváří z rezervy, které si svými výkony řekli o šanci zabojovat o možnost posunout se ve svých kariérách výše. „Připojí se k nám Kukučka, Goljan a Kaštánek. Uvidíme, jestli se k nám časem nepřidá i někdo další. Sledujeme i pár hráčů z devatenáctky, je tu tedy možnost, že by se k nám také přidali. V prosinci to asi ještě nebude, ale možná s námi pojedou do Španělska na soustředění,“ pokračoval kouč Sparty v rozhovoru pro klubové stránky.

V průběhu prosince pražský klub změří síly v rámci přátelských utkání se Žilinou a Varnsdorfem. „Primární je jejich fyzický aspekt, tedy to, že místo zápřahu v tréninku dostaneme i zátěž ve formě zápasu. Samozřejmě uvidíme, jak jsme na tom před Vánoci i takticky, ale hlavní je fyzická stránka. Všichni hráči odehrají minimálně poločas, takže dostanou před svátky dostatečnou herní minutáž,“ uzavřel Priske.