eFotbal

Priske: Vnímám, jak tu o pražském derby všichni mluví. Nakonec to ale není o mně, ale o celém klubu

Priske: Vnímám, jak tu o pražském derby všichni mluví. Nakonec to ale není o mně, ale o celém klubu
Priske: Vnímám, jak tu o pražském derby všichni mluví. Nakonec to ale není o mně, ale o celém klubuFlashscore
Po reprezentační přestávce se Sparta herně zvedá a soupeře zaplavuje přívalem střel, které mnohdy končí v brance. Doložila to také v sobotním duelu proti Pardubicím, které ovládla 5:2. Nyní ji čeká boj o postup v MOL Cupu proti Domažlicím, ale mnozí již také upínají svůj zrak k víkendovému derby se Slavií.
Reklama
Reklama

Sparta dokázala Pardubice jasně přestřílet, ale sama dvakrát inkasovala, což může být pro dánského kouče jisté varování. „V první řadě musíme být spokojeni s výhrou, pěti góly a v neposlední řadě s tím, že jsme potěšili fanoušky. Výhra je pro nás obzvlášť důležitá, jelikož se nám po remízové sérii podařilo zvítězit potřetí v řadě. Jsem také rád, že opět střílíme branky. Máte pravdu, že s defenzivou dnes nemůžeme být plně spokojeni, jelikož soupeř měl vysoký počet střel, což znamená, že některé věci musíme zlepšit. Musím ale pochválit trenéra soupeře. Pardubice hrály pěkný ofenzivní fotbal a vytvořily si řadu dobrých šancí. Chovám k nim hluboký respekt, jelikož na rozdíl od ostatních celků zůstaly v utkání s námi věrni svému stylu,“ chválil Priske nasazení soupeře ze dna tabulky, který se nerozhodl jen bránit ve vlastním vápně.

V posledních dvou zápasech se letenskému klubu daří a nastřílel devět branek. Tým se výsledkově po sérii remíz zvedá a začíná být opět spojován s možným bojem o titul, přestože na Plzeň stále ztrácí poměrně dost bodů. „V tomto hraje roli více aspektů. Hráči jsou spolu delší dobu, adaptovali se na naše požadavky a vytvořili si mezi sebou herní pouto. Z toho plynou v zápasu situace, kdy se nacházejí v lepších pozicích a lépe spolu kombinují. Určitě také můžeme vidět zlepšující se individuální výkony, čehož je dobrým příkladem Jan Kuchta. Přítomnost Lukáše Haraslína na hřišti také zvedá celý tým. Je to tedy kombinace několika věcí, která ale vždy začíná tvrdou prací v tréninku a urputnou snahou zlepšovat se,“ pokračoval dánský stratég na tiskové konferenci, která byla zaznamenána také formou videa na klubových stránkách Sparty.

Již v dalším kole poměří síly se Slavií a rozdají si to o druhé místo v tabulce. Ještě předtím je ale čeká středeční utkání v Domažlicích. „Momentálně jsem stoprocentně soustředěný na středeční utkání v Domažlicích. I s ohledem na vypadnutí z pohárů si nemůžeme dovolit zaváhat v MOL Cupu. Přestože jsme jasnými favority, musíme tuto roli zvládnout, soupeře nepodcenit a celé utkání poctivě odmakat. Samozřejmě vnímám, že o derby všichni mluví, ale nakonec to není o mně, ale o celém klubu. V minulosti jsem již měl to štěstí zažít velká derby mezi FC Kodaň a Brøndby, což byla úžasná utkání s úžasnou atmosférou. Věřím, že i naše derby příští neděli bude skvělé,“ uzavřel Priske.