eFotbal

Přivádíme hráče na přestup, hostování bereme jako nouzovou alternativu, těší vlastníka Dynama

Přivádíme hráče na přestup, hostování bereme jako nouzovou alternativu, těší vlastníka Dynama
Přivádíme hráče na přestup, hostování bereme jako nouzovou alternativu, těší vlastníka DynamaFlashscore
Hráči Českých Budějovic se v minulé ligové sezoně na poslední chvíli vyhnuli nadstavbové skupině o záchranu a do desátého místa po základní části chtějí skončit i v nadcházejícím ročníku. Dynamu výsledkově nevyšla letní příprava, trenéři Marek Nikl s Tomášem Zápotočným ale nijak nepanikaří a mužstvu věří. Uvedli to na tiskové konferenci.
Reklama
Reklama

Jihočeši dvakrát po sobě skončili v lize desátí a bojům o záchranu se chtějí v nadstavbě vyhnout i tentokrát. "Náš sportovní cíl zůstává stejný. Chceme se umístit do desátého místa, zároveň soustavně budujeme hráčský kádr. Přivádíme hráče na přestup, hostování bereme jako nouzovou alternativu. V týmu máme vlastní odchovance, chceme s nimi pracovat. Jdeme po cestě, kterou jsme si nastavili," řekl majitel a předseda klubového představenstva Vladimír Koubek.

Dynamu výsledkově nevyšla letní příprava. Jihočeši zvítězili jen na úvod nad Juniorem Strakonice a v dalších pěti utkáních s těžkými soupeři čtyřikrát prohráli a jednou remizovali. Na soustředění v Rakousku utrpěli tři porážky, v generálce podlehli Újpesti vysoko 1:4, byť nenastoupili v nejsilnější sestavě.

"Rozdělil bych soustředění na dvě části - na sportovní a výsledkovou. Měli jsme v Rakousku nadstandardní podmínky, ale výsledkově se nám příliš nedařilo. Uvědomujeme si, že jsme všechny tři zápasy prohráli, ale celkově jsme s přípravou spokojení. Těšíme se na start ligy," uvedl Zápotočný. "Doufejme, že do zápasů přeneseme to, co jsme viděli v trénincích. Výsledky pro nás v přípravě nebyly tím nejdůležitějším," dodal Nikl.

Jihočeši poměrně výrazně obměnili kádr. Skončila řada zkušených hráčů, hlavní posilou by měl být navrátilec a bývalý reprezentační útočník Zdeněk Ondrášek. "Máme od příchodu Zdeňka velká očekávání. Je ohromným lídrem, neustále na sobě maká a jde příkladem ostatním," řekl Zápotočný.

Dynamo má těžký los. Ligu odstartuje v Uherském Hradišti proti Slovácku, poté přivítá Slavii, následně nastoupí v Hradci Králové a bude hostit Plzeň. "Nevím, jak těžký los máme. Vím akorát, že začínáme na Slovácku a poté hrajeme doma se Slavií. Soustředíme se na první kolo, nic víc," uvedl Nikl.

Druhou ligu okořenila elitní jména. Nejzajímavější hráči, kteří v létě zamířili do F:NL?