eFotbal

Přivedl Figa, Zidana či Beckhama. Pérez bude prezidentem Realu Madrid i nadále. Upřednostnil by příchod Haalanda před Mbappém?

Přivedl Figa, Zidana či Beckhama. Pérez bude prezidentem Realu Madrid i nadále. Upřednostnil by příchod Haalanda před Mbappém?
Přivedl Figa, Zidana či Beckhama. Pérez bude prezidentem Realu Madrid i nadále. Upřednostnil by příchod Haalanda před Mbappém?Flashscore
Florentino Pérez bude prezidentem Realu Madrid další čtyři roky. Na tuto pozici nastoupil poprvé v roce 2000 a čeká ho už šesté funkční období. Ve volbách neměl žádného protikandidáta stejně jako v předcházejících v roce 2017.
Reklama
Reklama

Během jeho působení na čele klubu získal „Bílý balet“ dosud 26 trofejí, pětkrát triumfoval v Lize mistrů i domácí La Lize. Jeho první éra trvala v letech 2000 až 2006, kdy vytvořil tzv. éru „Galácticos.“ Do Madridu přivedl tehdejší největší hvězdy Portugalce Luíse Figa, Francouze Zinédina Zidana, který je současným trenérem klubu, Brazilce Ronalda, Davida Beckhama nebo dalšího Angličana Michaela Owena.

Na post prezidenta se vrátil o tři roky později a od té doby ve volbách bral vždy jen vítězství. Pérez v roce 2012 upravil pravidla královského velkoklubu, čím ztížil situaci potenciálním uchazečům o prezidentské křeslo. Každý kandidát musí být členem Realu minimálně dvacet let a garantovat část rozpočtu vlastními finančními zdroji.

Podle španělských médii by rád v letním přestupovém období získal některého z dvojice aktuálně nejlepších útočníků Mbappé a Haaland. Osobně mu je celkem jedno, který z těchto dvou hráčů by začal oblékat dres Realu Madrid.

Zdroj: irozhlas.cz