eFotbal

Pro Rezka je každý trénink boj o přežití. Nyní si nedovede představit, že by absolvoval zimní přípravu...

Pro Rezka je každý trénink boj o přežití. Nyní si nedovede představit, že by absolvoval zimní přípravu...
Pro Rezka je každý trénink boj o přežití. Nyní si nedovede představit, že by absolvoval zimní přípravu...Flashscore
Skláři dokázali před pár dny konečně zastavit šňůru proher, což se jim povedlo proti Zlínu, který už je pár let v řadě notně nepřesvědčivý a nejinak tomu je také v právě probíhající sezoně.
Reklama
Reklama

"Po takové dlouhé době bez bodů máte obrovskou radost a taky psychickou úlevu. Čekali jsme na to od té doby, co přišel k mančaftu Jirka Jarošík," přiznal devětatřicetiletý veterán Jan Rezek v interview pro magazín Gól.

Na Stínadlech se po triumfu 4:1 oslavoval i jeden dílčí úspěch. "V kabině jsme si zazpívali „Vysoký jalovec“ a teplickou hymnu. Ještě předtím přednesl masér Eda Poustka svoji básničku, jenže ji tak dlouho nerecitoval, že se třikrát při přednesu zasekl, když hledal ztracená slova a verše… Potom jsme si dali na stadionu jedno povolené pivko a půldruhé hodiny nebo dvě kecali nejen o fotbale. Není samozřejmě co ještě oslavovat. Dostali jsme dva dny volna, ale já měl jen jeden, protože v pondělí mě čekal trénink s dorostem," připomněl na stránkách gol.cz exreprezentant s minulostí v Plzni i ve Sparě.

Patnácté Teplice ztrácí na čtrnácté Pardubice 6 bodů. I proto budou zbývající podzimní střety s Jabloncem a Mladou Boleslaví hodně důležité. Další rozšíření bodového zisku by se jim hodilo. "Chceme oba tyhle zápasy zvládnout, přivést konečně nějaké body z venku, ale nebude to lehké. Jablonec doplácí na nahuštěný program, protože hraje skupinu Evropské konferenční ligy. Má výborný tým s výbornými hráči, jenže zátěž nese dvanáct-třináct fotbalistů, což se projevuje na výkonech, a hlavně výsledcích v naší lize. Uvidíme, jestli jejich absence Pilaře a Malínskoého dokážeme využít. Hodně také bude záležet, za jakého počasí se bude v Jablonci v neděli hrát a jak bude vypadat hřiště. O Mladé Boleslavi platí, co se týká kvality kádru a hráčů, totéž, co o Jablonci. Jen s tím rozdílem, že v neděli doma nečekaně prohrála s Pardubicemi," doplnil na gol.cz Rezek.

Velký kamarád Pavla Horvátha se původně vrátil z béčka do áčka jen na krátkodobou výpomoc, ovšem kdo ví, zda nebude součástí prvoligového dění také na jaře. "Dojedeme podzimní ligu a pak se uvidí. V tuhle chvíli si nedovedu představit, že bych absolvoval zimní přípravu. Ozývají se mi trochu záda a další drobné bolístky, za dva dny nedokážu optimálně zregenerovat, takže každý trénink je pro mě tak trochu boj o přežití. Těžko říct, co bude dál. Určitě si na tohle téma v zimní přestávce s trenérem a vedením klubu sedneme," uzavřel pro Gól kolega Mareše, Marečka či Moulise, jenž po svém návratu dosáhl na 8 startů a 582 poskytnutých minut přetavil v jednu trefu.

Slávistický seznam přání vás zavede nejen do kádrů Sigmy či Boleslavi, ale také do Blackburnu či finské ligy...

Zdroj: gol.cz