eFotbal

Prodej Chelsea se znovu komplikuje. Abramovič nově požaduje od zájemců dalších 500 milionů liber

Prodej Chelsea se znovu komplikuje. Abramovič nově požaduje od zájemců dalších 500 milionů liber
Prodej Chelsea se znovu komplikuje. Abramovič nově požaduje od zájemců dalších 500 milionů liberFlashscore
Roman Abramovič podle serveru 90min.com sdělil třem zájemcům o koupi Chelsea, že musí zvýšit své nabídky o 500 milionů liber. Ty mají být věnovány přímo na charitu.
Reklama
Reklama

Ruský miliardář byl britskou vládou sankciován za své vazby na ruského prezidenta Vladimíra Putina koncem února a rozhodl se proto londýnský klub, jehož je stále ještě majitelem, prodat. Nyní Abramovič třem nejpravděpodobnějším budoucím majitelům klubu ze Stamford Bridge (Todd Boehly, Sir Martin Broughton a Stephen Pagliuca) sdělil, že musí svou nabídku o klub výrazně zvýšit.

Podle Sky News chce totiž Abramovič po dokončení prodeje věnovat na charitativní účely celkem 2,5 miliardy liber a požádal všechny tři uchazeče, aby přidali dalších 500 milionů liber, aby to bylo možné.

Podle serveru 90min.com se předpokládá, že všichni tři zájemci o londýnský klub jsou připraveni přijít s penězi. Zatím však není jasné, jak snadno budou schopni najít dodatečné finance. Kromě toho měli všichni zájemci rovněž požadovat i ujištění ohledně přesného umístění dodatečných finančních prostředků.

Abramovič se snaží prodat Chelsea za cenu kolem 4 miliard liber. Z toho 2,5 miliardy liber má putovat na charitu a zbylých 1,5 miliardy liber je vyhrazeno na investice do zařízení londýnského klubu.

Potenciální noví vlastníci pak byli požádáni, aby se zaručili financováním nového stadionu, podpisy nových hráčů a vylepšení zázemí pro mužské, ženské a mládežnické týmy.Zdroj: 90min.com

Tajemství životní formy bombardéra Benzemy: Záhadné zranění nebo kryptonit?