eFotbal

Prosím, buďte trpěliví, máme kvalitní hráče, náš tým začne vyhrávat, slibuje smutným pardubickým fanouškům Rosa

Prosím, buďte trpěliví, máme kvalitní hráče, náš tým začne vyhrávat, slibuje smutným pardubickým fanouškům Rosa
Prosím, buďte trpěliví, máme kvalitní hráče, náš tým začne vyhrávat, slibuje smutným pardubickým fanouškům RosaFlashscore
Už řadu týdnů je součástí pardubického mužstva také dvaadvacetiletý brazilský zadák Bernardo Rosa, který vpadl do FORTUNA:LIGY po mnoha letech strávených ve strukturách West Hamu United.
Reklama
Reklama

K tomuto datu naskočil v české lize do pěti zápasů a dohromady strávil na hřištích 190 minut čistého času. Jak hodnotí kvalitu zdejšího fotbalu?

"Je tady hodně kvalitních týmů a fotbal v Česku je fyzicky náročný. Zároveň jsou tu ale velmi techničtí hráči, kteří umí potrestat každou chybu a z ní dát gól," uvedl v interview pro stránky fkpardubice.cz jihoamerický mladík.

Jeho tým je po třetině základní části beznadějně poslední a nepomohla ani výměna trenérského štábu. "Sezóna bohužel zatím není podle našich představ. Myslím ale, že náš tým má kvalitu na to, abychom se zvedli. Můžeme všechno otočit v náš prospěch. Hráče na to rozhodně máme. V kádru máme velkou konkurenci, což je samozřejmě dobře. Nesmíme dělat chyby, ze kterých dostáváme góly a musíme být v obraně víc kompaktní. Věřím, že se zlepšíme," snažil se zůstat optimistou Rosa.

Jak ho zatím zaujal Radoslav Kováč? "Musíme si na nového trenéra nejdříve zvyknout, pochopit, co po nás chce. Myslím, že trenér, kterého máme, ví, jaký fotbal chce hrát. Určitě to začne fungovat. Tréninky jsou velmi intenzivní a též hodně řešíme taktiku. Věřím, že to bude dobré. Fanoušci Pardubic, buďte prosím trpěliví. Náš tým začne vyhrávat, protože máme kvalitní hráče," slíbil defenzivní kolega Vlčka, Kostky či Helešice.

Osmizápasovou šňůru proher se Pardubice pokusí přetrhnout již druhou říjnovou sobotu v Ďolíčku proti rozjetému Jablonci.

Už vím, že na sobě musím víc pracovat, víc se o sebe starat a zlepšit stravu. Nic není zadarmo, říká Pachlopník