eFotbal

První let, první sníh. Ukáže posila Votroků excelentní hru jeden na jednoho už proti rezervě Sparty?

První let, první sníh. Ukáže posila Votroků excelentní hru jeden na jednoho už proti rezervě Sparty?
První let, první sníh. Ukáže posila Votroků excelentní hru jeden na jednoho už proti rezervě Sparty?Flashscore
Východočeští Votroci v úterý představili déle avizovanou posilu z Nigérie, kterou je devatenáctiletý Nigerijec Seun Egbewole, jenž přichází pod Lízátka na hostování s opcí na pokračování v týmu lídra FNL.
Reklama
Reklama

Mladík si kontrakt vysloužil na přelomu ledna a února díky úspěšným zvládnutým testům. "Seun je dlouhodobě sledovaný hráč z akademie v Lagosu, dostal se k nám na doporučení agentury,“ uvedl na webu fchk.cz sportovní ředitel Jiří Sabou.

Pro hradecký klub nejde o žádný nákladný přesun. "Bereme v úvahu, že je poprvé mimo Nigérii, poprvé v životě letěl, poprvé viděl sníh. I tak v něm vidíme potenciál, stejně jako Miloš Vučić přichází zdarma," připomněl funkcionář.

Náctiletý forvard může být příslibem hlavně do budoucna. Co o něm pověděl Zdenko Frťala? "Prošel akademií a je vidět, že si s míčem tyká. Je v něčem rozdílový, v soubojích jeden na jednoho je excelentní. Pokud jde o taktiku a sehranost, tam jsou ještě rezervy. Ale věřím, že by mohl být pro soupeře neznámou a pro nás přínosem," zakončil hlavní kouč prvního týmu druhé ligy.

Nejčerstvěji podepsaná tvář může jít do akce ve středu 17. února, kdy Hradec Králové přivítá rezervu Sparty. Vlkanova, Rada a spol. mají co napravovat - nedávno totiž v přípravném derby podlehli Chrudimi.

Juliš? Lavička může být prospěšná, aby si nemyslel, že má všechno jisté, tvrdí Koller

Zdroj: fchk.cz