eFotbal

První poločas dvojutkání Plzeň zvládla. Západočeši otočili vývoj útkání s Tiraspolem a z Moldavska vezou výhru

První poločas dvojutkání Plzeň zvládla. Západočeši otočili vývoj útkání s Tiraspolem a z Moldavska vezou výhru
První poločas dvojutkání Plzeň zvládla. Západočeši otočili vývoj útkání s Tiraspolem a z Moldavska vezou výhruFlashscore
Ačkoli mají fotbalisté Plzně splněno již od minulého týdne (Západočeši vyřadili ve druhém předkole Ligy mistrů finské Helsinky a zajistili si účast minimálně v Konferenčí lize), všichni v klubu i v českém fotbalovém prostředí by samozřejmě chtěli víc. A tím víc je myšlen postup do základní skupiny Ligy mistrů. Plzni momentálně zbývají dvě předkola o milionářskou soutěž. A to třetí mají zatím rozehráno na výbornou. Západočeši v Moldavsku totiž vyhráli.
Reklama
Reklama

Moldavský hostitel vstoupil do dvojutkání s Plzní aktivně a vytvořil si na začátku dvě dobré příležitosti, z nichž však ani jednu nedokázal gólově zužitkovat. Poté se do postupného útoku pustil i český zástupce. Střelu z hranice vápna nejprve vykryl brankář Tiraspolu a úspěšný nebyl ani Pernics s hlavičkou z bezprostřední blízkosti, která přišla o pár minut později. Hrál se fyzicky náročný duel, který musel bolet obě strany. A v šestatřicáté minutě mohly aktivnější Západočechy mrzet neproměněné ščance. Bylo to poté, co Rasheed Akanbi po smolné ruce proměnil penltu a poslal Tiraspol do vedení. To však hostitelům nevydrželo dlouho a Tomáš Chorý se po faulu domácího brankáře taktéž nemýlil z bílého bodu na protější straně.

Tiraspol vstoupil i do druhé části hry aktivně a Staněk se musel vyšvihnout několika dobrými zákroky. To Plzni pomohlo a v 55. minutě Bucha hlavičkoval z centru přímo do brány. Sheriff se sice o vyrovnání snažil, ale Plzeň si vedení udržela a do odvety si před domácí publikum veze jednogólový náskok.

FC Sheriff Tiraspol - FC Viktoria Plzeň 1:2 (1:1)Branky: 36. Rasheed z pen. – 41. Chorý z pen., 55. Bucha.ŽK: 10. Kpozo, 28. Kiki, 31. Abalora, 78. Rasheed – 22. Kalvach, 50. Hejda, 78. Kopic.Rozhodčí: Makkelie – Steegstra, de Vries (všichni Nizozemsko)Sheriff: Abalora – Renan Guedes, Kiki, Radeljić (C), Kpozo – Lushkja (72. Botos), Kyabou, Badolo – Pernambuco, Tejan, Rasheed (89. Ouattara). Trenér: Stjepan TomasPlzeň: Staněk – Pernica, Hejda (C), Havel – Sýkora, Bucha (90+2. Qose), Kalvach, Mosquera (75. Holík) – Kliment (75. Trusa), Chorý (67. Dedič), Kopic. Trenér: Michal Bílek

III. předkolo Ligy mistrů, další výsledky:

Ludogorec- Dinamo Záhřeb 1:2

Monaco - Eindhoven 0:1

Saint Gilloise - Rangers 1:0

Benfica - Midtjylland

 Mladá Boleslav položila na lopatky čerstvého kuvajtského šampiona i bez Suchého, Matějovského a Škody