eFotbal

První zimní posila Votroků dorazila z Černé Hory. Sabou dolaďuje také příchod mladého Nigerijce...

První zimní posila Votroků dorazila z Černé Hory. Sabou dolaďuje také příchod mladého Nigerijce...
První zimní posila Votroků dorazila z Černé Hory. Sabou dolaďuje také příchod mladého Nigerijce...Flashscore
Pod hradeckými Lízátky přivítali první posilu zimního přestupového období, jíž se stal pravý obránce či záložník Miloš Vučič (25), jenž dokázal na východě Čech uspět na zkoušce.
Reklama
Reklama

Protože Černohorec sportovní úsek Votroků zaujal, podepsal smlouvy do konce sezony 2020/2021 s opcí na další pokračování....

"Hledali jsme posilu na pravou stranu, mimo jiné i kvůli tomu, že Honza Mejdr je v rekonvalescenci. Miloš je od léta volný hráč, protože se nedohodl na smlouvě v Budućnosti, na doporučení agenta k nám přišel na testy. Vyhodnotili jsme si, že nám může pomoct, takže jsme s ním podepsali smlouvu na půl roku s opcí," pronesl na webu fchk.cz sportovní ředitel Jiří Sabou.

Kouč lídra FNL je samozřejmě spokojen. "Miloš pět měsíců nehrál mistrovské utkání, trénoval sám, takže musí dohnat kondiční deficit. Má za sebou ale přes sto ligových startů v Černé Hoře, zahrál si předkola Evropské ligy a Ligy mistrů, takže má zkušenosti. Může nám pomoct," přidal Zdenko Frťala.

A co první dojmy čerstvé akvizice s minulostí v týmech Budučnost a Sutjeska? "Hradec se mi líbí, působí na mě, že celý tým i klub táhne za jeden provaz. Tak soudržný kolektiv jsem ještě nezažil. Prioritou pro mě je hrát co nejlíp, a hlavně postoupit do první ligy. To cítím i ze všech v klubu," doplnil na stránkách fchk.cz sám Vučič, jenž je pětinásobným šampionem First League.

Vučič by navíc nemusel být poslední posilou. S kandidátem na postup do Fortuna:ligy stále trénuje také devatenáctiletý Nigerijec Seun Egbewole. Sabou již na jeho udržení pracuje.

"Seun je dlouhodobě sledovaný hráč z akademie v Lagosu, dostal se k nám přes belgickou agenturu, v jejímž vedení pracuje někdejší sportovní ředitel Anderlechtu. Bereme v úvahu, že je poprvé mimo Nigérii, poprvé v životě letěl, poprvé viděl sníh. I tak v něm vidíme potenciál a rádi bychom ho získali – stejně jako Miloš by přišel zdarma. Momentálně řešíme povolení z nigerijské strany," uzavřel na fchk.cz funkcionář mužstva, které zahájí jaro v úvodu března na půdě druhé Líšně.

Pohádkové hostování: Trefí Musa v Berlíně jackpot pro sebe i Slavii?

Zdroj: fchk.cz