eFotbal

Pulisic po čtyřech letech opouští Anglii. Jeho novým působištěm bude AC Milán

Pulisic po čtyřech letech opouští Anglii. Jeho novým působištěm bude AC Milán
Pulisic po čtyřech letech opouští Anglii. Jeho novým působištěm bude AC MilánFlashscore
Americký reprezentant Christian Pulisic mění Chelsea za AC Milán. Oba kluby o přestupu křídelníka informovaly na svých webových stránkách. Pulisic v Miláně podepsal smlouvu do roku 2027 s opcí na prodloužení o další rok. Chelsea za hráče obdržela zhruba 20 milionů euro.
Reklama
Reklama

Pulisice v předních evropských soutěžích vídáme už od sezony 2015/16. Přesto je mu pouze 24 let. Jako teenager dal tehdy sbohem rodným Spojeným státům a vyrazil na dobrodružství do Německa. V dresu Dortmundu zářil hned od prvního startu. Za BVB přidal celkem tři kompletní sezony a putoval za 64 milionů euro do Londýna. V Chelsea byl představen jako velká posila a podle toho vypadal jeho první ročník (25 ligových zápasů - 9 branek a 4 asistence). 

Na první nadějnou sezonu v modrém dresu ovšem americký reprezentant nenavázal. Jeho angažmá sice nebylo vyloženým propadákem, avšak své výkony a čísla nestupňoval. Poslední dvě sezony nepravidelně putoval mezi základní jedenáctkou a střídačkou a trápila ho zranění. V posledním ligovém ročníku Pulisic naskočil do 24 ligových zápasů, ve kterých si za 812 minut připsal pouze jednu branku a jednu asistenci. Proto vyzkouší své štěstí jinde.

Přestup hráče z Anglie do Itálie potvrdily oba celky na svých webových stránkách. Chelsea přidala krátké rozloučení, ve kterém fanouškům The Blues připomněla slavné momenty mladého Američana v jejich dresu. Byl zmíněn jeho hattrick na Turf Moor nebo branka proti Arsenalu ve finále FA Cupu.

Dle portálu Transfermarkt.com Chelsea za Pulisice obdrží zhruba 20 milionů euro. V Miláně křídelník podepsal do léta roku 2027 s opcí na prodloužení o další rok.